Rio 2016 - Benedek folyamatos fejlődést vár a férfi vízilabdázóktól - ELŐZETES

2016. augusztus 05.
A világ- és Európa-bajnok szerbek elleni mérkőzéssel szombaton megkezdi szereplését a riói olimpián a magyar férfi vízilabda-válogatott.

Benedek Tibor együttese csak áprilisban, a trieszti kvalifikációs tornán biztosította helyét az ötkarikás mezőnyben, de a szakember azt mondta, jót tett a csapatnak, hogy emiatt sok időt - plusz három hetet - tudott együtt készülni.
A magyarok a szerbek mellett a házigazda brazilokkal, a görögökkel, az ausztrálokkal és a japánokkal találkoznak az ötkarikás viadal első szakaszában, a csoportból az első négy helyezett jut tovább.
Több csapatnak, így a magyarnak is van esélye az éremszerzésre a férfi tornán, a mezőnyből mégis toronymagasan kiemelkedik a szerb válogatott, amely a 2012-es londoni játékok óta rendezett hét világversenyből hatot megnyert. Az egyetlen kivételt a 2013-as barcelonai vb jelenti, ezen a magyar válogatott győzött. Azon a tornán mutatkozott be világversenyen szövetségi kapitányként Benedek Tibor.
A magyar válogatott a brazíliai megérkezést követően azonnal továbbutazott a Sao Paulótól 300 kilométerre fekvő Bauru városába, ahonnan csak csütörtökön tért vissza az ötkarikás játékok színhelyére.
"Összesen három edzésünk van a rajtig, ebből kettőt szerencsére itt a mérkőzések helyszínén tudunk elvégezni, ami nagy segítség, hiszen a többi uszoda, ahol tréningezni lehet, harminc kilométerre van a falutól" - nyilatkozott Benedek Tibor az M4 Sport kamerája előtt. Hozzátette: a csapat készen áll a rajtra, ugyanakkor folyamatosan fejlődnie kell majd.
"Nem tűztem ki célul a csoportelsőséget, hanem azt, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobban játszunk, egységesebbek legyünk, ugyanis az utolsó három összecsapás az, ami majd végül eldönti a végeredményt" - fogalmazott a szakember, aki hetedik olimpiáján vesz részt, játékosként ötször, segédedzőként pedig egyszer szerepelt az ötkarikás játékokon.
A B csoportban az Egyesült Államok, Spanyolország, Franciaország, Montenegró, Olaszország és a címvédő Horvátország harcol a továbbjutásért.
A férfi vízilabdatorna szombaton rajtol, a csoportmérkőzéseket az utolsó fordulóig a Maria Lenk Uszodában rendezik, azt követően a mezőny "átköltözik" az Olimpiai Uszodába. MTI

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
vendégéjszaka (2), pálinka (2), Horváth Mariann (1), táska (1), Bátortábor (1), Nyitott Balaton (2), keszthely (4040), Balatoni Kurzusok (8), hospice (1), vonat (7), nav (29), Donkó Imre (1), miniszterelnök (2), pünkösdi regatta (5), Év szállása (1), adó (6), hegyalja fesztival (3), konyha (1), kábítószer (9), országgyűlési képviselő (33), cukorbetegség (2), Top 50 (1), influenza (2), Platán étterem (1), dohany (15), Koósz Attila (1), megemlékezés (10), Cserszegi fűszeres (1), világbajnokság (2), Kovács Ernő (1), Keszthely HUSZ (3), méregtelenítés (1), szavazas (9), Selmeczy Zsuzsanna (5), Naszádos Péter (12), shotokan (1), Halott pénz (1), TDM (3), állatok (16), fejlesztés (12), karnevál (1), Tóth Levente (2), Év fája (1), Monitor Extra (21), meiszner kati (16), munkahely (8), pollen (3), időkép.hu (2), mellrák (1), Bringatanya (2)