Ováry Szilvia - 11 esztendő Hévízen

2013. június 10.
A hévízi női kézilabda sport egyik ikonja az év elején bejelentette, hogy a bajnokság végén befejezi sportpályafutását. A kiváló átlövő 2002. őszén került a zöld-fehérekhez Pécsi Zsolt edző hívó szavára és azonnal az NB I B-ben szereplő csapat erősségévé vált.

A fürdővárosi 11 esztendő alatt 192 alkalommal játszott a zöld-fehér szinekben és 1089 gólt szerzett. Hévíz sporttörténetének minden bizonnyal leggólerősebb sportolója, aki 8 alkalommal végzett az 1.-10 helyezett között a góllövőlistán és 4-szer volt Hévízen gólkirály. Akadt olyan NB I B osztálybeli meccse amikor 16 gólt lőtt. Olyan játékos volt akire mindig lehetett számítani még 2. gyermek születése után is visszatért, de májusban, amikor 39 esztendős lett az előzetes terveknek megfelelően befejezte.
Hévízen tervezik, hogy a következő bajnoki esztendőben egy nagy csapat ellen vívott mérkőzés keretében búcsúztatják el, akárcsak Elena Golovkot és azokat akik kiemelkedően sokat tettek a hévízi női kézilabda sportért.
A búcsú bejelentésekor zokogva köszönt el játékostársaitól. Az éremátadó ünnepségen Manninger Jenő a Zala megyei Közgyűlés elnöke és Papp Gábor Hévíz polgármestere ajándékozta meg a sokszoros gólkirályt.
 Az ősszel 15. esztendejét kezdi a Hévíz a Nemzeti Bajnokságban sorozatban és bizony szokatlan lesz az egykori 10-es számú játékos nélkül a csapat.
Ováry Szilvia: - Az életem több, mint egy évtizeden keresztül összeforrt a hévízi csapattal. Rengeteg meccs emléke él bennem és a többség sikeres volt. Emlékezetes volt amikor 3 évvel ezelőtt a legtöbb akció gólt szereztem – 2013-ban is hévízi játékos Tóth Mária lőtte a legtöbb akció gólt  - a bajnokságban  az olimpiai bronzérmes Lelkesné Tomann Rozália a csapat legjobbjának választott.
Kiváló játékosokkal játszhattam együtt közülük is kiemelem Major Bernadettet az irányítót és Elena Golovkot velük remekül megértettem magamat és nagyszerű emberek is voltak. A mai csapat is sokra hivatott az ezüstérme megérdemelt és Klász Karola pedig első osztályú játékos, igazi vezér.
Elnézést kérek akiket megbántottam esetleg a meccsek hevében és remélem jó emléket őriznek velem kapcsolatban a szurkolók, a vezetők és a játékosok Hévízen. Köszönöm a sok bizalmat és az elismeréseket, a születésnapi és jubileumi köszöntéseket, remélem a lelátóról győztes meccseken szurkolhatok majd.
Pécsi Zsolt edző: - Magamnak és más kollégáimnak is hasonló mentalitású és tudású játékosokat kívánok. A pályán mérhetetlen győzni akarás, tudás, gólerősség , sportszerűség, míg azon kívül a csapat iránti alázat jellemezte leginkább. Egy évtized távlatából sem emlékszem komoly konfliktusra vele kapcsolatban és köszönet azért, hogy más ajánlatok ellenére mindig hű maradt a zöld-fehér színekhez.
Oláh Andrea szakosztály vezető: - Szilvi amilyen példamutató volt a pályán ugyanolyan példát adóan, időben előre jelezve jelentette be a visszavonulását és köszönt el a csapattól.  Sokat köszönhet neki a hévízi kézilabdasport, minden idők egyik legjobbja volt ennek megfelelően méltó képpen  fogjuk elbúcsúztatni.
Lancz Katalin csapatkapitány: - Sziszinek szinte valamennyi meccsén ott lehettem a hévízi csapatban, sokszor volt a mezőny legjobbja. Hévízen a  góljaira közel tíz éven át mindig lehetett számítani, éveken át egy osztállyal feljebb is megállta volna a helyét, kevés hasonló játékos volt a másodosztályban. Furcsa lesz nélküle, de előrelátó döntése tiszteletre méltó.
Iglódi Endre

megosztás
hozzászólások
Télikert (5), Rézsó Tamás (6), arckezelés (1), hegyalja fesztival (3), influenza (2), halál (42), gyógyítás (2), Horváth Szabina (1), Eurostat (1), shotokan karate (3), vb (8), Bródy János (1), Taliándörögd (1), Platán étterem (1), ökölvívás (2), munkaviszony (1), maraton (59), Zalaegerszegi Törvényszék (12), mellrák (1), nyelvvizsga (2), minisztérium (7), Tóth Levente (2), Tour de Hongrie (2), alternatív gyógymód (1), Balaton Szinház (959), efott (6), szüret (4), drogmentes (1), aranyérem (1), Magyar Turizmus Zrt (45), oktatas (347), jogsebész (9), vállalkozó (4), pálinka (2), Zalai Borcégér (5), Marsalkó Dávid (1), Balatoni Szövetség (3), szuperhold (1), Hévízi-tó (1), sztár (2), gyilkosság (1), Keszthelyi Táncpanoráma (7), Krasznai István (1), Bock Bisztró (12), esztétika (8), Balsai Móni (1), erzsebet program (4), év fürdője (4), Jazz Fiesta (2), Táncpanoráma Keszthely (10)