Lancz Kata a kapitány

2014. március 10.
Példát mutatva a klub iránti hűségből a napokban volt 11 éve, hogy a Hévíz NB-II-es csapatában bemutatkozott a kapus Lancz Katalin, aki azóta 222 Nemzeti Bajnoki mérkőzésen őrizte a zöld-fehérek kapuját. Pályafutásáról kérdeztük.

- Mikor és miként kezdtél kézilabdázni?
- 10 éves koromban a keszthelyi Csokonai Általános Iskolában Pécsi Zsolt testnevelőm biztatására kezdtem el játszani olyan későbbi kiváló játékosokkal mint Csikós Judit és Fejes Andrea. 8-as korunkban országos döntőt játszhattunk a Győr ellenében.Atlétikával is foglalkoztam, súlylökésben országos bajnokságon első tízben végeztem 14 évesen.

- Pályafutásodat később Budapesten folytattad, kik voltak azok az edzőid és játékos társaid akikre a legszívesebben visszaemlékszel?
- Az edzők közül különösen Horváth Józsefet és a jelenkor szövetségi kapitányát Németh Andrást szeretném kiemelni, míg a legjobb játékos akivel a Ferencvárosban egy csapatban szerepeltem, ő Kökény Bea volt, Hévízen pedig Elena Golovko.

- Melyik volt a legjobb csapat amiben játszottál és ott kikkel szerepeltél egy csapatban?
- A Ferencvárossal 2001-ben bajnoki másodikak voltunk, Magyar Kupát nyertünk és olyanokkal léphettem pályára mint Kökény, Pádár, Siti, Tóth Timea, Farkas Ági. Kiváló, válogatott játékosok voltak, de a junior válogatottban is nagyszerű társakra akadtam, velük Kinában a világ bajnokságon 4 közé kerültünk.

- Melyek voltak a legemlékezetesebb mérkőzéseid hosszú pályafutásod alatt?
- Egy bizonyos Ferencváros-Békéscsaba mérkőzésre emlékszem nagyon szívesen, valamint 2013. decemberi meccsre  amikor a Hévízzel legyőztük a Pécs együttesét, hét gólos hátrányból forditva.

- Mióta vagy csapatkapitány és miként lettél az?
- Most már több, mint félévtizede töltöm be ezt a tisztet és akkori játékostársaim választottak meg.

- Milyen tavaszi folytatás lesz a listavezető csapatodtól és hogy érzed magad a jelenlegi társaságban?
- Bizakodó vagyok, mert egészen kiváló játékosok is játszanak a jelenlegi csapatban. A végeredmény azonban attól függ hogy a csapatot ne érje sérülés, illetve hogy milyen eredményt érünk majd el Pécsett, Kozármislenyben és a Vasasnál. A hosszú pályafutásom alatt ez a legjobb közösség amiben most játszom, így remélem ez a körülmény is segíti majd a munkánkat.

-Pályafutásoddal kapcsolatban milyen terveid vannak?
- Az igazság az hogy nehéz összeegyeztetnem a keszthelyi munkámmal az edzéseket, mérkőzéseket és egyre több egészségügyi panaszom is az irányba visz hogy a közeljövőben a befejezés gondolatával kell foglalkoznom, de a kézilabda a szívem csücske, összeolvadtam a hévízi csapattal, így remélem velük maradok és a rekordom pedig legyen példa és megdöntésre váró cél a többiek számára.
Iglódi Endre

megosztás
hozzászólások
alapítvány (2), Magyar Turizmus Zrt (45), természet (2), Bóka György (2), augusztus 20. (5), Paleomedicina (1), diakhitel (7), Pálfi László (1), Együtt (1), Apák napja (1), ÉrtékTrend extra (7), Tóth Gergely (1), Zalaszántó (1), beruházás (2), turisztika (94), életveszély (1), sportlövő (2), Krassói Katalin (1), árviz (2), bezárás (1), Zala Volán (1), atlétika (6), Zalaszántó (2), lakás (3), Rózsakert étterem Hévíz (1), Magyarország szépe (1), Központi Statisztikai Hivatal (3), vasút (10), esztétika (8), mentő (9), Golden Globe (3), gyógyítás (2), egyetem (188), felmeres (10), Kvárta Mátyás (44), Zala Megyei Közgyűlés (3), szüret (4), baleset (169), nő (2), étrend (4), repuloter (64), statisztika (2), Divinyi Tamás (4), áramszünet (3), nyugdij (8), Bradley Cooper (1), Golfclub Imperial Balaton (2), hegyalja fesztival (3), képviselő-testület (37), kulfold (245)