Hazaküldték Gyurta Dániel edzőjét

2013. július 30.
Hazaküldték a 200 méteres mellúszásban olimpiai és világbajnoki címvédő Gyurta Dániel edzőjét, Széles Sándort a barcelonai vizes világbajnokságról.

"Erről nem akartunk beszélni, bevallom férfiasan, mert nem jó róla beszélni - mondta a Kossuth Rádiónak Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. - Lélekben itt van, szeretjük, becsüljük. Szabó Tünde főtitkár tájékoztatta a döntéséről, hazaküldte a kiváló edzőt, mert otthon van biztonságban. Nincs olyan állapotban, hogy kockáztassuk a jelenlétét, még ha boldogan ölelnénk is magunkhoz."
Gyárfás úgy fogalmazott a trénerről, hogy: "A szokott nehézségek vannak vele kapcsolatban, ki kell gyógyítani".
Széles Sándor ezzel szemben a Kossuth Rádiónak kedd este úgy nyilatkozott, hogy egy közös döntés eredmény volt az, hogy hazautazott, mert úgy tűnt, gyomorfekélye, ami miatt tavasszal már kezelték, kiújul. Elmondása szerint a főtitkár javasolta számára, hogy Magyarországon, saját orvosával vizsgáltassa ki magát.
"Voltam a kórházban, de nem kellett befeküdnöm, vért vettek, csináltak ultrahangos vizsgálatokat - mondta a szakember. - Nem vagyok a halálomon, de elfogadtam a döntést, mert Gyurta Daniék és két edzőkollégám is ezt javasolta."
Olimpiai és kétszeres világbajnok tanítványával kapcsolatban elmondta, hogy az ő távollétén nem fog múlni a sikeres szereplése.
"Azt tudni kell, hogy verseny előtti utolsó két napban már nem történik semmi, a sportoló azt csinál, amit akar" - nyilatkozta a tréner, hozzátéve, hogy kollégái ott vannak Barcelonában.
Gyurta csütörtökön kezdi meg szereplését a vb-n, s ha sikerrel veszi az előfutamot és az elődöntőt 200 mellen, akkor pénteken szerepelhet a fináléban.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Együtt (1), Krassói Katalin (1), vonat (7), kisterseg (20), közétkeztetés (4), VOLT fesztival (7), vízimentő (5), Lel Ki Főzde (1), Balaton Szinház (955), labdarugas (25), hotel mirage (1), Manninger Jenő (383), túlsúlyos (3), Nagy Bálint (2), költészet napja (2), Bálint NatáLia (2), Mátrai Gabriella (2), power-bank (1), posta (1), Kovács Viktória (4), aranyérem (1), Balatoni Kör (2), vendeglátás (6), Koncz Zsuzsa (1), HIV (1), Bányai László (2), Örvényeshegy Piknik (2), repülőtér (20), Szeiler (63), Kvárta Mátyás (44), Pampetrics Milán (2), nagyik karácsonya (1), környezetvédelem (2), Palya Bea (1), polgármester (153), onkentes (3), kereskedelem (1), heviz gyogyfurdo (112), országgyűlési képviselő (33), jogsebész (9), Fehér szalag (1), okmányiroda (1), Top 50 (1), vlog (4), marko peter (22), Krasznai István (1), Visionet (1), Márton nap (1), tűzijáték (1), Balaton-part (8)