Ezüstérmes a hévízi női kézilabda csapat

2013. május 13.
A győri lányok Bajnokok Ligája győzelmének napján dőlt el, hogy az NB II-es bajnokság végén kinek milyen helyezés jutott a dobogón. A Hévíz női együttese utolsó bajnokiját 10 góllal nyerte idegenben.

A bajnokság utolsó mérkőzésén pedig Kozármisleny -  Szekszárd FKGC  36-34.
Igy a bajnokság végeredménye, az élcsoport: 1. Mohács Takarék-Kozármisleny 2. Hévíz, 3. Szekszárd FKGC 4. Siklós 5. Tamási. 6. Tolna.
Az NB II-ben 7 év után szerzett újra ezüstérmet a Hévíz. A góllövőlistán Tóth, Klász és Pék Evelin is az első tízben végzett.
Az NB II-es junior gólkirályi címet –akárcsak az előző két évben- a hévíziek 18 éves átlövője Holczbauer Zsófia nyerte el. 194 gólt szerzett a bajnokságban.

Varga Sándor a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke:
- Megállapítható, hogy egy színvonalas, jól szervezett bajnokság végére értünk. Külön ki kell emelnem, hogy végig rendkívül izgalmas, sportszerű és a végsőkig kiélezett volt a küzdelem. Ritkaság, de a szó szoros értelmében az utolsó meccs, befejező percében dőlt el a dobogós helyek sorsa.
- Kozármislenyben a hazaiak csodálatos csarnokában az utolsó mérkőzés után adtam át a mislenyieknek az aranyérmeket és a Szekszárdiaknak a bronzot és az okleveleket. Rendkívüli izgalmak között alakult ki a végső bajnoki sorrend. A bajnokság végére minden csapat a helyére került, mert a látottak alapján reális a végeredmény. Az érezhetően jól menedzselt és hosszú kispaddal rendelkező kozármislenyiek ősztől - megérdemelten - az NB I B-ben folytathatják.
A Hévíziek rászolgáltak a 2. helyezésre. A tavaszi szezonban egyértelműen előreléptek és akadnak játékosaik, akik a bajnokság képzeletbeli NB II-es All Star válogatottjába is beférnének, mert elérik az NB I B  osztály követelményeit.
Érdeklődve várom, hogy maguk közül kit választanak az év játékosának, hiszen szakmailag ők a legilletékesebbek, minden alkalommal ők látták egymást a pályán.
Külön kiemelendő, hogy a Hévíz hazai mérkőzéseinek szervezése és a csapat sportszerűsége példamutató lehet a többiek számára. Külön gratulálok a junior gólkirályuknak a csapat támogatóinak és a városnak.

Pécsi Zsolt a Hévíz edzője - Lassan másfél évtizede edzem a hévízi csapatot, de ritka volt az ennyire szoros bajnokság. Elismerés a lányoknak, mert rászolgáltak a 2. helyre és gratulálunk a bajnoknak a megérdemelt sikerhez. A bajnokság kezdetekor az 1.-3. hely megszerzése volt a célkitűzés, amit teljesítettünk. Külön köszönet a lelkes közönségünknek, támogatóinknak. Az ezüstérmet Hévíz városának ajánljuk.

A külön díjak és érmek átadására Papp Gábor Hévíz polgármestere és az idén 80 esztendős Magyar Kézilabda Szövetség képviselője, valamint Varga Sándor által kerül sor majd Hévízen, ahová meghívják és várják az olimpiai bronzérmes,  149-szeres válogatott Lelkesné Tomann Rozáliát is, akinek a fürdővárosból indult sportpályafutása.
Iglódi Endre
Fotó: heviz.hu

megosztás
hozzászólások
Joós Adél (1), Bálint NatáLia (2), íjászverseny (1), Fodor Edith (3), Burgonyakutatási Központ (2), kereskedelem (1), kereszt (1), büntetés (3), Manninger Jenő (384), tranzakciós díj (1), méregtelenítés (1), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), borünnep (24), Március 15 (2), google (3), Ács István (10), koktél (1), parkoló (4), republic (1), labdarugas (25), Hírek képekben (10), természetgyógyászat (2), Szeiler (63), Év szállása (1), keresztény (2), balett (1), Cseh László (1), parkolás (8), online (1), A Dal (3), földrengés (2), Bedő Beáta (10), facebook (15), mav (25), sarmellek (53), Balaton Szinház (959), boldog (1), népszavazás (1), katona (1), jótékonyság (3), Básti Juli (1), bank (7), nyaralas (12), Lisa (35), könyv (1), könyvbemutató (2), vasárnapi pihenőnap (3), gyógyszertár (1), alpolgármester (2), paralimpia (4)