Egy gólon múlt a hévízi lányok bajnoki aranya

2014. május 12.
PEAC- Hévíz 24-24 Pécs, 150 néző. V.: B.Pech, Vágvölgyi. Hévíz: Lancz- Czigány 3, Fehér 3, Papp 6. Lakatos, Tóth 6, Borsi 3. Csere: Gliba 2, Földesi 1, Kovács, Holczbauer, Pék P. Edző: Pécsi Zsolt Hétméteresek: 5/1. Kiállítások: 1/3.

Óriási volt a meccs tétje, hiszen a listavezető otthonában, ha nyer a Hévíz helyet cseréltek volna a tabellán.
A lényegében bajnoki elsőségről döntő rangadón jól kezdett a Hévíz 10-6-ra is vezettek és a végig sportszerű találkozón nagyon szervezetten védekeztek.
A Klász Karolát nélkülöző zöld-fehérek a sokad virágzását élő csapatkapitányuk Lancz Katalin bravúrjainak köszönhetően mind az első, mind a második játékrészben csináltak egy-egy 6-0-s sorozatot.
A pécsi egyetemisták egész mérkőzés alatt külön emberfogással védekeztek felváltva a hévízi átlövők ellen. Ennek ellenszereként viszont Papp Zsanett beállósként valamennyi lövését értékesítette. A hévíziek ismét hatalmas szívvel játszottak és a 45. percben 22-16-ra vezettek. Akkor úgy tűnt övék lesz a 2 pont és a bajnoki cím.
A befejező szakaszban viszont elmaradtak a góljaik és a noha fél perccel a vége előtt is vezettek még és támadhattak a hévíziek drámai lett a befejezés a nagy nyomás alatt a végén elvették tőlük a labdát és a pécsiek pár másodperccel a vége előtt kiegyenlítettek az időmérő nélküli csarnokukban és ők járhatták örömtáncukat egy színvonalas találkozó végén.

Jók: Lancz / a mezőny legjobbja/, Papp, Tóth.

Pécsi Zsolt edző:- A bajnokság előtt elfogadtuk volna örömmel a 3. helyezést, az idénybeli sérülések mellett pedig bravúrnak is minősül az érem, de a mai mérkőzést látva vérzik a szívünk, hogy egy gól hiányzott a bajnoki aranyhoz. A mai hozzáállás alapján valamennyi játékosomat a legmagasabb dicséret illeti. Külön kiemelendő és a játékosok hozzáállását szemlélteti Papp Zsanett, aki kényszerhelyzetben lett beállós és Pécsett fejsérülése után is pályán maradt végig és élete egyik legjobb  meccsét játszhatta.
Papp Zsanett: - Nagyot harcoltunk ma és aki látta és  tárgyilagosan nézte a meccset megállapíthatta mi voltunk a jobbak. Végtelenül sajnálom és fáj, hogy nem lehettünk bajnokok. Köszönjük a közönségünk és a támogatók segítségét.
Utolsó előtti forduló előtt az állás: 1. PEAC 31 pont 2. Tolna 30 pont 3. Hévíz 29 pont.
Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény dönt és ebben a hévíziek a jobbak. Matematikai esélyük maradt még, ha nyernek a befejező fordulóban 2014.május 17-én Hévízen 16 órakor a Balatonszemes ellen és két ellenfelük veszít idegenben akkor ők lehetnek az elsők. A csapatok és a körülmények ismeretében azonban utóbbinak nincsen reális esélye.
A Hévíz az utóbbi négy esztendőben harmadszor /!/ ünnepelhet bajnoki érmet a szezon végén.
Junior játékosuk Holczbauer Zsófia 10 gólt lőtt a hétvégén és vezeti a góllövő listát. Ha megtartja pozícióját akkor sporttörténelmet ír, mert negyedszer /!/ lehet sorozatban ifjúsági gólkirály.
Iglódi Endre

megosztás
hozzászólások
felmondás (1), Tour de Hongrie (2), verklifesztivál (3), Cserszegtomaj (124), Ekmann László (1), gyilkosság (1), Pampetrics Milán (2), erzsebet program (4), szallas (39), TRX (22), adó (6), trianon (2), kék zászló (1), sütemény (1), köztársasági elnök (1), Gulyás Orsolya (2), unicef (1), Tata (1), Love your belly (2), oktatas (347), Mándó Zsuzsanna (1), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), megemlékezés (10), Koósz Attila (1), Manninger Jenő (384), álommeló (1), retro (1), Astellas-díj (2), Virágos Magyarország (6), mav (25), ponthatar (6), Balatoni Kurzusok (8), Gelencsér Dental (3), uzemanyag (24), Magyarország tortája (1), hó (4), holdfogyatkozás (1), C+ fesztivál (1), Via Hotel (1), Keszthelyi Kiscápák (6), vb (8), borünnep (24), Kapolcs (1), paleo (13), Cséby Géza (5), szalloda (59), vitorlázás (37), Ranolder (1), Balaton Sound (2), viz (1)