Aranyérmes a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajakos duó

2016. augusztus 16.
Aranyérmet nyert a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajakos duó 500 méteren a riói olimpia keddi versenynapján.

Az aktuális világ- és Európa-bajnok kettős rendkívül nagy küzdelemben harcolta ki az első helyet, a címvédő németeket pár centivel megelőzve végzett az élen. Magyar egység harmadszor győzött ebben a számban nyári játékokon.
A döntő előtt Baráth Etele, a magyar szövetség elnöke az MTI érdeklődésére elmondta, hogy Kozák Danuta jobban van, hasmenése már elmúlt. Ezzel együtt kérdéses volt, hogy mennyit vett ki belőle a hétfő éjszakai rosszullét.
A Rodrigo de Freitas Lagúnában gyakorlatilag szélcsendben, sima vízen kezdődhetett meg a magyarok számára legfontosabb keddi futam.  
A rajttól a német Franziska Weber, Tina Dietze kettős jött el a legjobban, de szorosan tapadt rá mellettük az 5-ös pályán lapátoló magyar egység. Féltávnál már Szabóék haladtak az élen, akárcsak 200 méterrel a cél előtt, korántsem volt azonban megnyugtató az előnyük, ráadásul a 6-oson a lengyelek, Karolina Naja és Beata Mykolajczyk is "képbe kerültek". A végére öldöklő küzdelem alakult ki, amelyben a magyarok vissza tudták verni a németek támadását, és minimális különbséggel elsőként haladtak át a célvonalon. Beérkezéskor nem is tudták, hogy elsők lettek, illetve az látszott rajtuk, hogy mindent kiadtak magukból.
Szabó másodszor, Kozák harmadszor bizonyult a legjobbnak olimpián.
A páros a magyar kajak-kenu sport 23., illetve a riói küldöttség hatodik aranyérmét szerezte.
A magyar sportolók eddig hat első, három második és négy harmadik helyet nyertek a riói olimpián.
    A végeredmény:
    női K-2 500 méter, olimpiai bajnok:
    -----------------------------------
   SZABÓ GABRIELLA, KOZÁK DANUTA (MAGYARORSZÁG) 1:43.687 p
2. Franziska Weber, Tina Dietze (Németország) 1:43.738
3. Karolina Naja, Beata Mikolajczyk (Lengyelország) 1:45.207
MTI

megosztás
hozzászólások
turisztika (94), alga (1), méregtelenítés (1), Nardai Sarolta (1), autizmus (2), pünkösdi regatta (5), tengerpart (1), Cserszegi fűszeres (1), Bringatanya (2), Zalai Kutyasuli (1), termálfürdő (1), kert (1), Puskás Tamás (3), Radnóti Miklós (1), Kvarda Attila (25), Varga Andrea (13), Csángó Zsuzsa (1), borünnep (24), fesztival (93), Berecz András (1), Keszthelyen élni (6), Astellas-díj (2), Naszádos Antal (1), hosegriado (7), Eurovíziós Dalfesztivál (1), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), Krepsz-Kapai Bernadett (1), Balatonfüred (3), C+ fesztivál (1), labdarugas (25), jövőkutatás (1), fürdő (2), ajándék (8), családbarát (1), Keszthely HUSZ (3), kutyás strand (5), gyógyfürdő (6), választás (46), apartman (3), verseny (2), nagyik karácsonya (1), Burgonyakutatási Központ (2), online (1), keszthelyi kilometerek (78), Gál Lajos (9), szüret (4), jaras (36), tűzoltó (32), footgolf (1), szallas (39)