A hévízi Tóth Mária vezeti a góllövőlistát 76 találattal

2014. január 28.
Az NB-II. dél-nyugati csoportjában listavezető Héviz csapatának az átlövője Tóth Mária vezeti a góllövőlistát 76 találattal az őszi idény végén.A mindenki által Majának becézett kézilabdázónő pályafutása Debrecenből indult és tagja volt a 2001-es  Görbicz féle junior világbajnoki ezüstérmes magyar válogatottnak. Fél évtizeden keresztül Dániában légióskodott az első osztályban és jelenleg a harmadik bajnokságát játssza a zöld-fehéreknél. A Zalai Hirlap 2013. évi  választásán a legjobb női sportolók közé került a 10-es mezben szereplő 197 cm magas sportolónő.

A listavezetésének értékét növeli hogy ő egyáltalán nem lő heteseket és az előző bajnokságban is ő szerezte a legtöbb akció gólt.
A góllövőlistán a negyedik helyen áll 71 találattal az együttes másik átlövője Fehér Kitti, akinek volt olyan találkozója a Pécs elleni rangadó, amikor 13 gólt szerzett, ő a második szezonjában szerepel Hévízen.
Ők ketten ősszel a csapat góljainak felét szerezték.
A tabella 18. helyezettje holtversenyben az együttes két szélsője Czigány Nóra és Borsi Bianka.

Pécsi Zsolt edző: - „Tóth Mária adottságainál és képzettségénél fogva az NB II-ben és a hévízi sporttörténetben is  egészen kiemelkedő képességű játékos. Ősszel amikor megfogyatkoztunk a csapat vezérévé vált és sokszor külön emberfogással sem tudták semlegesíteni, így méltán lett a szezon  legjobbja. Remélem tavasszal folytatódik jó sorozata.”

Az már megszokott, hogy a  junior bajnokságban is hévízi a gólrekorder. Valószínűleg sporttörténelmet írva sorozatban negyedik évben a 18 éves átlövő Holczbauer Zsófia / 10 mérkőzés 116 találat/ vezeti a listát. Amennyiben a bajnokság végén is diadalmaskodik – amire minden esélye megvan hisz 9 gól az előnye- olyan sorozatot produkálhat, amely egyedülálló a 80 éves Magyar Kézilabda Szövetség junior bajnokságainak történetében.
Az első tízben van a csapatból még Lakatos Ramóna.

2014. február 15-én folytatódik  a bajnokság és a gólgyártás. A listavezető hévíziek február 16-án vasárnap  Siklóson játszanak rangadót.

Iglódi Endre

megosztás
hozzászólások
kereszt (1), KRAFT (5), labdarugas (25), Baptista Szeretetszolgálat (1), kenyér (7), szauna (2), paralimpia (4), influenza (2), sütemény (1), Anna-bál (2), Kis-Balaton (1), programajánló (19), balatongyorok jazz (23), jovedelem (2), jég (5), jóga (1), kötélugró (1), regisztráció (1), családbarát (1), Horváth Lászlóné (1), Szeiler Stúdió (32), unicef (1), ellazulás (1), nyelvtanulás (3), VeszprémFest (1), tűzoltó (32), Márton nap (1), tavaszi szél vizet áraszt (1), kábítószer (9), egynapos sebészet (1), Kastély kávézó (1), Apák napja (1), Magyarország tortája (1), pszichoterápia (1), Aradvári László (1), Mándó Zsuzsanna (1), erdő (2), taverna (25), jégpálya (4), ötös lottó (101), vlog (4), uszoda (9), Balatoni Limnológiai Intézet (1), vadász (2), test (1), republic (1), utca embere (8), kutyás strand (5), angus marha (1), Astellas-díj (2)