Játékos tanulás: közösségi oldalon készülhetnek a diákok az érettségire

2013. április 03.
A történelem érettségire való felkészülést segíti a Diákhitel Központ egy hete elindult online kampánya. A fiatalok által látogatott közösségi felületen egyfajta oktatási segédletet kínál a Társaság a játszva tanulni vágyó végzősök számára.

A könnyen áttekinthető történelem érettségi tételeket tíz héten keresztül sajátíthatják el a középiskolások, az érettségi vizsgákra való felkészülés jegyében. A színes és tartalmas tételek elkészítése az ország egyik legjobb oktatási intézménye, a budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium tanulóihoz köthető.

Kellemeset a hasznossal! A fiatalok napi rutinjának meghatározó elemét, a facebook használatot kapcsolja össze a tanulással a Diákhitel Központ egyedülálló kezdeményezése, mellyel a végzős középiskolásokat segíti a történelem érettségire való felkészülésben.  A tíz héten át tartó sorozat folyamán, hetente három kidolgozott történelem tétellel találkozhatnak a diákok a közösségi felület idővonalán kidolgozva. A témákat a lexikális adatok mellett videók, képek, kreatív tartalmak teszik könnyen emészthetővé és érdekessé az érettségi előtt állóknak.

A történelem érettségi tételek tematikájára szabott applikációt használó diákok, heti ellenőrző kérdéssor kitöltésével kaphatnak visszacsatolást az elsajátított tudásukról. Az egyes fordulókban résztvevő játékosok azonban nem csupán értékes tudással, hanem hetente 2 darab iPod Shuffle 2 GB zenelejátszóval, a játék végén pedig egy iPod Touch 32 GB zenelejátszóval lehetnek gazdagabbak.

Az online felületen elérhető tudásanyag a Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium tanulói és Foki Tamás, igazgató-helyettes, vezető történelem tanár nevéhez fűződik, ez egyértelműen garanciát jelent a tételek minőségét illetően is. A történelem fakultáción résztvevő középiskolások számára komoly feladatot és kihívást jelentett a tételek elkészítése, azok közérthető összegzése, summázása.

Foki Tamás elmondta, hogy a történelem érettségi mindenkinek kötelező feladat. „Az új típusú érettségiben egyaránt mérik a tárgyi tudást és a különböző források - szövegek, képek, térképek, ábrák - feldolgozásához szükséges találékonyságot, lényegkiemelő készséget, kommunikációs képességet. A történelem érettségi alkalmazással olyan szituációt állítunk elő, ami hasonlít majd a szóbeli érettségiére. Ráadásul mindezt a fiatalok által naponta használt közösségi felületen!”

Bugár Csaba, a Diákhitel Központ vezérigazgatója kiemelte: „Az érettségi belépő a felsőoktatásba, a tudatos jövőtervezés fontos állomása. A hallgatókat segítő pénzügyi szervezetként az egyetemi évek előtt álló középiskolásoknak ebben a komoly megmérettetésben szeretnénk segíteni a most induló kampányunkkal.”

Az applikáció elérhetősége: https://www.facebook.com/diakhitel/app_125887730932067

megosztás
hozzászólások
helyesírás (1), Katedra nyelviskola (5), Keszthelyi Kiscápák (6), Bibó Gimnázium (1), drog (3), szunyog (3), erdő (2), ajánló (1148), meiszner kati (16), Balaton Szinház (959), strand (21), Varga Terézia (1), balatoni strandbelépő (1), MSZP (17), zene (23), vallás (1), web (5), Varga Endre (4), tavaszi szél vizet áraszt (1), kitüntetés (6), Cseh László (1), Pál Attila (1), támogatás (5), Rúzsa Magdi (1), tanulmány (11), idojaras (262), police (513), vonat (7), konyvtar (103), Nagykanizsa (1), szex (9), tour de france (1), Spar (1), díj (4), csapadék (1), luxor (99), medve (1), Krassói Katalin (1), Budapest (3), Clemens Zsófia (1), nyelvvizsga (2), Táncpanoráma Keszthely (10), munka törvénykönyve (1), hitel (5), gyermekszám (1), Marsalkó Dávid (1), rádió (1), Jemen (1), punkosdi regatta (9), étrend (4)