VOLT: van, lesz!

2013. április 09.
Tavaly nyár óta kérdéses, hogy maradhat-e a megszokott helyszínén a soproni VOLT Fesztivál. Azt már hónapokkal ezelőtt kijelentették a szervezők, hogy továbbra is Sopron ad otthont az eseménynek, a fesztivál sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy a következő öt évben biztosan a soproni Lővérek, vagyis a megszokott helyszín ad otthont a VOLT-nak.

Azt is megtudhattuk, hogy a legtöbb hazai fellépőt felvonultató fesztiválon idén majd’ 30 világsztár is tiszteletét teszi, és sok év után – egyetlen koncerttel – a VOLT közönségét örvendezteti meg az Emil RuleZ! zenekar, a nyitónap programját pedig a Punnany Massif csapata szervezi. A VOLT Fesztivál fő támogatója 2013-ban is a Telekom.

A soproni Lővérekben marad a VOLT Fesztivál
„Mindenütt jó, de legjobb Sopron! – Ezzel a szlogennel szoktunk válaszolni, ha valaki kérdezi, igaz-e, hogy elköltözik Sopronból a VOLT” – indították a sajtótájékoztatót a VOLT főszervezői. Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert elmondta, hogy tavaly nyár óta kérdéses, hogy maradhat-e a fesztivál a soproni Lővérekben, amely sokak szerint az ország talán legszebb és legideálisabb fesztiválhelyszíne, vagy új terület után kell nézniük. „Sopron vezetői – hozzánk hasonlóan – a város egyik fő jelképének tekintik a VOLT-ot, ezért – velük közösen – tavaly nyár óta keressük a megoldást. Több ízben egyeztettünk Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár úrral is. Végül arra jutottunk, hogy a környezeti értékekre való különös odafigyelés mellett 2013-ban, illetve további 4 éven át a korábbi helyszín, a soproni Lővér Kemping és annak környéke adhat otthont a VOLT Fesztiválnak”- jelentették be a szervezők.

A VOLT idei éve – a minden eddiginél tartalmasabbra sikeredett programkínálat mellett – a környezeti értékek megőrzéséről is szól. A Fertő-Hanság Nemzeti Parkkal kialakított szoros kapcsolat eredményeképp a fesztiválozók a régió természeti kincseivel is megismerkedhetnek. A természet megóvása a VOLT támogatóinak is fontos, így a Soproni sört forgalmazó Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.-vel együttműködve,a VOLT-on a közönség visszaváltható, ún. „repohárból” fogyaszthatja a fesztivál legnépszerűbb italát, a Sopronit."

megosztás
hozzászólások
Major Veronika (5), iskola (338), csillaghullás (2), georgikon (38), Főügyészség (7), sztár (2), Bringatanya (2), vonat (7), szerencsejatek (630), regatta (2), C+ fesztivál (1), Balaton átúszás (5), tenisz (3), Tóth Gergely (1), Kapolcs (1), zene (23), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), euronews (1), Pampetrics Milán (2), Nagy Angelika (1), téligumi (1), muzeum (55), Krepsz-Kapai Bernadett (1), zeneszerző (1), Krepsz Zoltán (38), Golfclub Imperial Balaton (2), tiltakozás (1), Stohl András (1), eltűnt (5), Schmied Zoltán (1), angus marha (1), taverna (25), vonyarcvashegy (158), szunyog (3), íjászverseny (1), punkosdi regatta (9), eon (2), hegyalja fesztival (3), felveteli (29), vendeglátás (6), Tóth Xénia (6), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), Partics Roland Hunor (1), adomány (1), jogszabály (1), Pete Krisztina (1), google (3), Sziládi-Kovács Tibor (2), állatvédő (5), Top 50 (1)