Szerelemfesztivál az EFOTT-on

2013. július 01.
Az EFOTT-osok bevállalósak, de ugyanakkor felelősségteljesek is egyaránt. Az idei fesztiválon a Durex a Szerelemfal segítségével hívta fel a figyelmet a védekezés fontosságára, melyről még ilyenkor sem szabad megfeledkezni.

A Durex az idei EFOTT négy napja alatt 8000 óvszer csomagot osztott szét, mellyel arra ösztönözte a fesztiválozókat, hogy minden helyzetben, még a felhőtlen szórakozás ideje alatt is felelősségteljesen és biztonságosan éljenek szexuális életet. A csomagban az óvszer mellett a fiatalok egy „Én is a biztonságos szex mellé állok!” felirattal ellátott karszalagot is találtak, melyet később a Durex Szerelemfalra tűzhettek fel – ezzel is példát mutatva a világnak, hogy ők igenis ügyelnek egészségük megőrzésére és a fesztivál ideje alatt bekövetkező szexuális együttlétük során is védekeztek. A fesztivál ideje alatt összesen 2500 darab szalag került fel a Durex Szerelemfalra.

„A Durex Szerelemfallal az volt a célunk, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét arra, hogy a védekezésről semmilyen helyzetben ne feledkezzenek meg. Még egy fesztiválon, egy buliban, vagy egy táborozás alkalmával sem, amikor a kalandvágy hajtja őket, és így a szokásosnál is könnyebben kerülhetnek intim helyzetbe. Fontos, hogy legyenek mindig felkészülve, használjanak óvszert, és legyenek a kellő szexuális ismeretek birtokában” – mondta Berta Kata, a Durex márkamenedzsere.

Az ilyen és ehhez hasonló figyelemfelhívó kezdeményezésekre pedig hazánkban is szükség van.  A Durex Nemzetközi Szexuális Jóléti Kutatásából származik ugyanis az a megdöbbentő adat, miszerint a hazai válaszadók kétharmada (64%) egyáltalán nem védekezett HIV/AIDS, vagy egyéb nemi úton terjedő megbetegedések ellen szüzessége elvesztésekor. Ez sajnos a későbbiekben sem mutat jelentős javulást, hiszen annak ellenére hogy a válaszadók 94%-a azt állítja, hogy tudja, miképp védekezzen a nemi úton terjedő betegségek ellen, csupán 8%-uk alkalmazza is ezt a tudást minden együttlét során. A védekezés elmulasztásának fő okaként a válaszadók 24%-a állítja, hogy az óvszer hiánya miatt nem védekezett. Ez pedig fokozottan igaz lehet egy fesztivál alkalmával.

 „Bízunk benne, hogy a Durex Szerelemfal segítségével és a 8000 darab óvszer kiosztásával némileg sikerült a fesztiválozókat felelősségteljesebb hozzáállásra ösztönöznünk, melyet nem csupán a fesztivál ideje alatt tartanak majd szem előtt, hanem a jövőben is e szerint élik majd szexuális életüket, ami pedig hosszú távon egy tudatosabb fiatal generáció létrejöttét eredményezheti” – tette hozzá Berta Kata.

megosztás
hozzászólások
áruház (1), parkolás (8), Balatoni Szövetség (3), Bocuse (3), politika (37), Ékszertáska (2), állatkert (1), Balaton Sound (2), migráns (3), festetics (22), Oláh Péter (2), autóbusz (1), szalon (1), vitorlázás (37), fitnesz (1), Balatoni Kurzusok (8), Szutrély Péter (7), web (5), jogszabály (1), garázsvásár (1), vírus (1), Street Festival Keszthely (1), Erdély (2), óraátállítás (3), országgyűlési képviselő (33), életveszély (1), vívás (1), Szent Mihály (1), Stohl András (1), triatlon (13), pápa (1), margaret thatcher (1), ponthatar (6), Bringatanya (2), Polgári vélemény (6), nyelvtanulás (3), utca embere (8), felmondás (1), születés (16), Biró Lajos (1), Gál Lajos (9), DK (13), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), videó (1), police (513), gyümölcs (2), energia (7), Szent István ünnepe (3), Vaszily Zsolt (3), szép (9)