Idén is zúzhatunk az EFOTT-on

2013. április 18.
Az idei EFOTT sem szenved majd hiányt zúzós zenekarokban. Az önfeledt hangulatért és a kemény bulis tombolásért június 25-30. között Zánkán többek között olyan zenekarok felelnek, mint a Junkies, a Road, a Subscribe, és az Ivan & the Parazol.

A Road 2004-ben, Nem kell más című albumával robbant be a köztudatba, azóta pedig sorra gyűjti be az elismeréseket. Idén márciusban már ötödik lemezük sikerének örülhetnek, amely rövid idő alatt aranylemez lett. A Tegyük fel… című album lemezbemutató turnéja már elindult, állomásai közül pedig természetesen az idén Zánkán, erdős-ligetes partszakaszon tartott magyar fesztivál sem hiányozhat.
 
A punk rock vonalat a Junkies képviseli majd. A zenekar 1994-es megalakulása óta tíz albumot tudhat maga mögött és 2008-ban az érettségi tételek sorába is bevonult. Az egyik győri iskolában ugyanis a Junkies és a Tankcsapda egy-egy dalának elemzése és összehasonlítása volt a szerencséskezű érettségizők feladata.
 
Az alternatív metál zenét játszó Subscribe is ellátogat a Balaton partjára. Az 1999-ben alakult zenekar itthon és külföldön egyaránt nagy népszerűségnek örvend. 2008-ban, nemcsak a rajongók, de a szakma is kifejezték véleményüket a zenekarral kapcsolatban: a banda Stuck Progress To Moon című albuma Fonogram-díjat nyert modern rock kategóriában.
 
Az Ivan & The Parazol három éve robbant be a köztudatba, ugyanakkor harmadik alkalommal léphet az EFOTT színpadára is. A srácok mindig nosztalgikus örömmel gondolnak a 2011-es EFOTT-fellépésükre, hiszen frissen alakult zenekarként az elsők között érkezett a több évtizedes múltú magyar kulturális fesztivál szervezőinek felkérése: „Hatalmas megtiszteltetés volt akkor Szolnokon játszani! Azóta minden évben egyre jobban érezzük magunkat, és ez egyértelműen a lelkes közönségnek köszönhető” – mondja a zenekar énekese, Vitáris Iván.
 
Ivánék nemrég tértek haza Amerikából és máris teljes gőzzel készülnek Balaton parti fellépésükre. A zenekar frontembere ma is nevetve emlegeti a tavalyi EFOTT-os élményüket, amikor sikerült megidézniük egy romantikusan tomboló vihart: „Láttuk, hogy közelednek a viharfelhők és csak a hecc kedvéért elkezdtük játszani a The Doors „Riders on the storm” című számát. Erre mikor vége lett a koncertnek, leszakadt az ég. Érdekes volt onnan nézni a futkározó közönséget, akiket láthatólag felszabadított a kánikula után érkező eső.”
 
Tombolásra fel, az EFOTT-ra érkezik majd a Tankcsapda, az Alvin és a Mókusok, a Zorall és a Depresszió is, így fergeteges bulikban az idei fesztiválozó sem szenved hiányt.

megosztás
hozzászólások
Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), ajándék (8), turisztika (94), keszthelyi kilometerek (78), Pálfi Attila (1), efott (6), Rigo Csaba (36), Kocsis László (1), Golden Globe (3), Tar László (1), Zala Megyei Főügyészség (4), aranyérem (1), telihold (1), Mikulás (8), hazassag (6), Z. Karvalics László (1), Rio 2016 (32), gyógytó (1), horgász (5), Csősz-Tóth Norbert (1), álláshirdetés (18), Együtt (1), hulladék (3), kisterseg (20), Radnóti Miklós (1), web (5), Pampetrics György (21), Asperger-szindróma (1), Hegyi Roland (HR) (5), Széll Tamás (1), Csokonai társaság (1), uszoda (9), hatos lottó (93), Joós Adél (1), Nyitott Balaton (2), emléknap (1), vírus (1), Balatoni Kör (2), Jazz Fiesta (2), Pál Attila (1), baleset (169), VOLT fesztival (7), jaras (36), europa-bajnok (5), Szeiler (63), Player's Restaurant & Bar (2), szalon (1), esztétika (8), Liszkay (2), euronews (1)