Szent Iván napok Keszthelyen

2018. június 23.

2018. június 23. – Fő tér
2018. június 24. – Balaton-part, Zenepavilon

Programok:

Június 23. (szombat) – Fő tér:
19.30: Felvonulás a Festetics-kastélytól a Fő térre
20.00: Bemutatók a Fő téren

Június 24. (vasárnap) – Balaton-part:
19.00: Bemutatók a Balaton-parton a Zenepavilonnál
(A bemutatók rossz idő esetén a Balaton Színházban kerülnek megrendezésre!)

Fellépő csoportok:
SREM Néptáncegyüttes (Szerbia)
Belgrádtól 24 kilométerre, a Száva folyó partján fekszik az együttesnek otthont adó Jakovo település. A táncosok a „Srem” Kulturális Művészeti Társaság égisze alatt működnek. Az együttes 1948-ban alakult és eddig már több mint tizezer tag fordult meg soraik között. Az idők folyamán több mint kétezer előadást tartottak, 67 külföldi versenyen jártak a világban és számos világhírű fesztiválon vettek részt. repertoárjukban 27 koreográfia van, a leghíresebb szerb koreográfusok nyomán.

MITEVI Néptáncegyüttes (Macedónia)
2010-ben alakult meg a macedón folklór oktatási központja a MITEVI, amelynek célja a nemzeti macedón kultúra megőrzése és népszerűsítése a fiatal lakosság körében. A MITEVI néptánc minden tagozaton 180 taggal rendelkezik, de a tagok többsége a népzenei csoportba tartozik. A tánccsoportuk számos országos elismertségű koreográfussal dolgozik együtt, akik a macedón hagyományt és kultúrát képviselik. A Gazi Baba fiataljai lelkükben életben tartják az ősi dalokat, és gyakran visszatérnek a szkopjei síkság ősi falvaihoz, és úgy döntöttek, hogy a színpadon újból létrehozzák ezt az örömképet. A macedón folklór - MITEVI Oktatási Központ fő célja és feladata a macedón folklór gazdag forrásának megőrzése, ápolása és népszerűsítése. Mottójuk: „Megőrizni és a legjobban bemutatni a mi folklórkicsünket!”

VESELKA Néptáncegyüttes (Ukrajna)
A Veselka Gyermek Néptánccsoport a helyi-városi, a regionális és nemzeti fesztiválok aktív résztvevője. A csoport Lviv (Lemberg) városából érkezik, amely jelentős kulturális központ, óvárosa pedig a világörökség része. Az együttes vezetője Kareyna Rudakova.

Veliko Kolo Néptáncegyüttes (Szerbia)
A Veliko Kolo folklór együttes Szerbiából, Novi Sad-ból érkezik és idén ünnepelte fennállásának nyolcadik évfordulóját. A csoportnak több korosztály is tagja, vannak óvodások és felnőttek is, tehát korhatár és táncos tapasztalat nélkül is lehet csatlakozni. Az egyesületnek több mint 700 tagja volt az elmúlt években. A csoportban fogyatékkal élők is táncolnak. Az egyesület három bemutatót fog tartani a folklóriskola és két gyermekcsoport közreműködésével, három koreográfiával.

Ballet Camara Társulat (Szenegál)
A többszörös díjnyertes táncművész, Abdoul Camara és művésztársai Nyugat-Afrika hangulatát, ritmusát mutatják be fergeteges előadásukban. Olyan különleges hangszereket szólaltatnak meg, mint például az afrikai hárfa, más néven kora, vagy a tökhéjból, az úgynevezett calabashból készült dob. Abdoul Camara produkcióinak csúcspontja a guineai hagyományokon alapuló akrobatikus óriás tökedényes tánc, amely egy olyan szellemi, kulturális örökség, amelyet a világon egyedülálló módon őriz! A vörös színű háncsruhában járt tánc, a balanta pedig az erős férfiakat jeleníti meg.

megosztás
hozzászólások
Joós Adél (1), Palinkas Robert (83), Rtime (5), HUSZ (7), gyógyfürdő (6), luxor (99), minimálbér (1), Szent Mihály (1), Top 50 (1), Apák napja (1), europa-bajnok (5), bolt (3), punkosdi regatta (9), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), Dumaszínház (2), család (1), Hegyi Roland (HR) (5), áruház (1), Füzes Eszter (1), karácsonyi képeslap (1), levendula (2), Hévíz (1219), gyógytornász (1), ajándék (8), Március 15 (2), Horváth Mariann (1), webmark (2), tengerpart (1), világbajnokság (2), recept (178), Manninger Jenő (384), Don (1), Cserszegtomaj (124), Horvath Terez jegyzo (29), örömszerző pillanatok (17), sárkányrepülő (1), árviz (2), pollen (3), büntetés (3), Fidesz (14), garázsvásár (1), jogsebész (9), videó (1), cselgáncs (1), Ács István (10), barista (3), 3D (1), úszás (22), baleset (169), transzfer (1)