Sidi aranyért lő, a kézilabdázók a negyeddöntőért küzdenek - hétfői program

2012. augusztus 05.
Sidi Péter kedvenc számában, a kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számában az aranyéremért száll harcba, míg a férfi kézilabda-válogatott a negyeddöntős szereplésért küzd meg a szerb együttessel a londoni olimpia hétfői napján.

Sidinek ez már a harmadik fellépése lesz Londonban - légpuskában 13., a kisöbű szabadpuska 50 méteres fekvő versenyében pedig 11. lett - de a komáromi lövőnek a hétfői a legjobb száma, ebben világ- és Európa-bajnokként várja a viadalt.
A férfi kézilabdázók egy győzelem és három vereség után az ugyanilyen mérleggel álló, idén Európa-bajnoki ezüstérmes szerbekkel találkoznak ki-ki meccsen, s Mocsai Lajos szövetségi csapata - rosszabb gólkülönbsége miatt - csak győzelemmel juthat a legjobb nyolc közé.
A címvédő férfi vízilabdázókra szintén az utolsó csoportmérkőzés vár, de Kemény Dénes együttese már negyeddöntős, a Egyesült Államok elleni találkozón csak az dől el, hogy harmadik, vagy negyedik helyen lép tovább.
Hétfőn az utolsó versenyben maradt magyar bokszoló, a 75 kilós Harcsa Zoltán éremért lép ringbe, ugyanis ha a negyeddöntőben legyőzi a brazil Florentino Falcaót, akkor legrosszabb esetben is harmadik lesz.
A birkózóknál a kötöttfogásúak 120 kilós súlycsoportjában érdekelt, negyedik olimpiáján szereplő, ötszörös világbajnoki ezüstérmes Deák Bárdos Mihályt szólítják a szőnyegre, s kedvező sorsolás esetén akár - pályafutása során először - pontszerző helyen is végezhet.
A kajak-kenusok is megkezdik szereplésüket az ötkarikás játékokon, az első versenynapjukon a C-1 1000 méteren címvédő Vajda Attila, a K-2 1000 méteren éremesélyes Dombi Rudolf, Kökény Roland páros és a szintén aranyéremre pályázó Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina női kajaknégyes száll vízre az előfutamokban.
Atlétikában a súlylökő Márton Anita szerepel a selejtezőben, Kazi Tamás pedig a 800 méter előfutamában áll rajthoz. mti

megosztás
hozzászólások
újév (6), VÉDA (1), daganat (6), tiltakozás (1), minimálbér (1), Cséby Géza (5), keprol kepre (7), C+ fesztivál (1), vasút (10), Csángó Zsuzsa (1), Balatoni Szövetség (3), influenza (2), kollégium (1), Major Veronika (5), Rtime (5), felmeres (10), keszthely balaton kekszalag (5), örömszerző pillanatok (17), balett (1), Balaton átúszás (5), Berecz András (1), tenisz (3), Pelso Társaság (6), sofőrszolgálat (1), rezsi (18), Magyar Turizmus Zrt (45), freestyle foci (1), shotokan (1), gyász (1), keszthelyi nyari jatekok (55), Bradley Cooper (1), Egészségfejlesztési Iroda (1), webshop (1), zápor (1), cégtörlés (3), HIV (1), Bethesda (1), szalon (1), DJ Gerysson (1), garázsvásár (1), Kovács Beatrix (1), Pampetrics Milán (2), keszthelyi-hegység (1), állatkert (1), autizmus (2), Fodor Edith (3), áruház (1), világnap (1), barista (3), felsőoktatás (9)