London 2012 - Benkó és Parti a húsz közé szeretne jutni

2012. július 18.
A jövő pénteken kezdődő londoni olimpia két magyar hegyikerékpáros indulója, Benkó Barbara és Parti András egyaránt a legjobb húsz közé szeretne bekerülni.

Jelenleg mindketten a Mátrában edzőtáboroznak, és a vasárnapi, pilisvörösvári országos bajnokságon címvédőként állnak rajthoz. Az olimpia előtt még lesz egy versenyük: július 28-án a franciaországi Világkupa-futamon szerepelnek, aztán augusztus 4-én utaznak Londonba. A nők versenye augusztus 11-én, a férfiaké pedig egy nappal később lesz.
A 22 éves Benkó - aki az első magyar női hegyikerékpáros olimpikon - az MTI-nek elmondta: szerinte nehezebb kijutni az olimpiára, mint ott jól szerepelni.
"Csupán harminc női induló lesz, a húsz közé jutással maximálisan elégedett lennék, de titkon reménykedem abban, hogy meglepetést tudok okozni a +nagyobbaknak+ egy ennél még szebb helyezéssel is" - jegyezte meg a mezőny második legfiatalabb kerekese.
"Négyen leszünk U23-as versenyzők. Tapasztalatlanok vagyunk, ez lesz az első olimpiánk, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnánk felvenni a versenyt az idősebbekkel. A kvótaszerzés is bizonyítja, hogy ott a helyünk, számolni kell velünk" - tette hozzá a 2008-ban junior vb-ezüstérmes Benkó.
Partinak ez lesz a második olimpiája, négy éve Pekingben a 23. volt, most ezt szeretné túlszárnyalni.
"Nagyon nagy dolog, hogy a férfi és női számban is ott leszünk Londonban, hiszen egyre nehezebb kvótát szerezni. A célom, hogy megjavítsam a pekingi 23. helyemet, a vágyam a top20-ba kerülés" - mondta Parti.
Azt mindketten kiemelték, hogy főleg a pénzhiány miatt még nem tesztelhették a londoni pályát, viszont sok videót, képet megnéztek róla. A technikás, gyors terepen sok lesz a sziklás rész, és a jobb közvetíthetőség miatt kevés szakasz fut a fák között. mti

megosztás
hozzászólások
spinning (2), Csöre Gyula (1), paleo-ketogén (4), állami (1), test (1), adó (6), FINA vizes világbajnokság (1), Fidesz (14), szallas (39), Villányi Éva (1), tavasz (1), statisztika (2), Gelencsér Kálmán (2), Pete Krisztina (1), C+ fesztivál (1), gyermekfelügyelő (1), matolcsy gyorgy (1), Eurovíziós Dalfesztivál (1), természetgyógyászat (2), karate (2), kereszt (1), festetics (22), Bock Bisztró (12), Marsalkó Dávid (1), macska (1), orvos (23), Négeli Noémi (1), Tóth Xénia (6), Bóka György (2), túlsúlyos (3), Kis-Balaton (1), Max (83), Csokonai társaság (1), daganat (6), Zala Megyei Főügyészség (4), véradás (2), Szeiler (63), kozlekedes (8), kerekpar (27), női gombolkodó (5), jégpálya (4), Bóka Péter (1), Serenity Hill (1), Gyarmati Noémi (1), Forstner Anna (1), antsz (15), 1956 (1), felsőoktatás (9), Jazz Fiesta (2), Balatoni Múzeum (98)