Villanyoszlopokat tört ki és balesetet is okozott egy traktoros Nagykanizsán

2012. január 09.
Állítása szerint nem is vette észre, hogy a reggeli órákban több villanypóznát is kitört egy traktoros Nagykanizsán; az egyik betonoszlopnak egy motoros is nekihajtott - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A mezőgazdasági gép a nagykanizsai Csengery utcán haladt a miklósfai városrész irányába, amikor vontatmánya beleakadt az út felett átívelő magasfeszültségű vezetékbe. A vontató a kábeleket húzva az úttestre döntötte a beton tartóoszlopot, de megállás nélkül továbbment, majd nem sokkal később Miklósfán egy újabb póznát is megrongált.
Míg a közlekedési rendőrök megérkeztek az első helyszínre, egy segédmotor-kerékpáros az ott úttestre borult villanyoszlopnak ütközött, és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.
A baleset helyszíni szemléje még tartott, amikor a rendőrök Beleznán, Jankapuszta településrészen megtalálták a mezőgazdasági vontatót és vezetőjét. A férfi "feltehetőleg nem észlelte az általa okozott balesetet", de ittasság gyanúja nem merült fel - közölte a rendőrség.
Az MTI helyszíni információja szerint a traktoros több betonoszlopot is megrongált a beakadt és megrántott légvezetékekkel a további településeken át tartó, nagyjából húsz kilométeres útján. A széttépett kábelek és a kitört oszlopok miatt több településrészen is áramkimaradások voltak, Miklósfán a kábeltévé szolgáltatása is szünetelt. mti

megosztás
hozzászólások
cégtörlés (3), jogsebész (9), szallas (39), bíróság (8), Cserszegtomajfutás (5), nyár (1), költségvetés (1), gyes (2), idegenforgalmi adó (1), Keszthely HUSZ (3), Fodor Edith (3), szépségápolás (8), vitorlázás (37), tavaszi szél vizet áraszt (1), cukorbetegség (2), sárkányrepülő (1), fogyasztóvédelem (1), Hotel Zenit (3), Sárdi Katalin (1), karácsonyi képeslap (1), kutatas (81), hévízi kifolyó (3), OKJ (1), kékszalag (12), Golgota Baptista Gyülekezet (1), Halház kft (1), marko peter (22), Balaton-part (10), onkentes (3), vírus (1), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), miniszterelnök (2), Oroszlán Zsolt (2), gyógyszertár (1), VeszprémFest (1), Magyar Államkincstár (2), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), Tóth Levente (2), árviz (2), Csöre Gyula (1), muzeum (55), Szent István ünnepe (3), koraszülött (1), sportlövő (2), Kvárta Mátyás (44), turisztika (94), szex (9), Keszthelyi Táncpanoráma (7), Musica Antiqua (2), margaret thatcher (1)