Továbbfejlesztették a rákkezelésben használt Avemart

2010. július 01.
Korszerűsítették az Avemar nevű, rákkezelésben használt táplálék-kiegészítő előállítási technológiáját - az Oncomar névre keresztelt új termék már semmilyen adalék- és vivőanyagot nem tartalmaz, gyorsabban oldódik és könnyebben fogyasztható.

Az Oncomar - elődjéhez hasonlóan - a rák klinikai kezelését, azaz a műtéti eljárást, a sugárkezelést, a gyógyszeres kezeléseket és a kemoterápiát hivatott kiegészíteni, azok hatását fokozni, mellékhatásait enyhíteni - ismertette a speciális tápszert kifejlesztő Hidvégi Máté biokémikus professzor a terméket bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten.
Mint magyarázta, az Oncomar alapvetően két úton fejti ki hatását: egyrészt megakadályozza, hogy a daganatsejtek felvegyék tápanyagukat, másrészt lehetővé teszi, hogy az immunsejtek eljuthassanak a daganatba.
A táplálék-kiegészítő igazoltan fokozza a gyógyszeres kezelés eredményességét, enyhíti a kemoterápia mellékhatásait, akadályozza az áttétképződést, mérsékli a fáradékonyságot és a fájdalmat, javítja a fizikai teljesítőképességet és a közérzetet, megszünteti az étvágytalanságot.
Hidvégi Máté ugyanakkor aláhúzta, hogy a fermentált búzacsíra-kivonatból készült szer csak kiegészíti, és nem helyettesíti a rák klinikai kezelését.
Az Oncomar újdonsága elődjéhez, az Avemarhoz képest a tökéletesebb gyártási technológiában áll, amely lehetővé teszi, hogy a granulátum adalék- és vivőanyag-mentes maradjon, így teljes egészében csak aktív hatóanyagokat tartalmazzon. Állatkísérletek igazolták, hogy ez a "sűrítés" tovább növelte a rákos egyedek életkilátásait.
Magyarországon az Oncomar május óta kapható, a terméket Németországban gyártják.
Hidvégi Máté kérdésre reagálva arról is beszámolt, hogy jelenleg dolgozik a tápszer olyan változatán, amelyet a rák megelőzésében lehetne alkalmazni. Mint mondta, ugyancsak a tervei között szerepel az Oncomar önálló gyógyszerré való továbbfejlesztése is. mti

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
farsang (2), vendégéjszaka (2), Keszthelyi Kiscápák (6), Bock Bisztró (12), paleo-ketogén (4), Suba Alexandra (1), Pampetrics György (21), europa-bajnok (5), párbajtőr (1), Nagykanizsa (1), Kastély kávézó (1), terápia (4), energia (6), munkahely (8), táncpanoráma (5), marko peter (22), Novinszky Petra (1), helyesírás (1), egynapos sebészet (1), Ranolder (1), kornyezettudatos (4), karrier (1), nyár (1), jóga (1), életveszély (1), cipősdoboz (3), cigaretta (13), Cserszegi fűszeres (1), cégtörlés (3), Egészségfejlesztési Iroda (1), korcsolya (3), kollégium (1), képviselő-testület (37), strand (19), vitorlásverseny (26), MSZP (17), Cserszegtomajfutás (4), Füzes Eszter (1), program (7), Ruzsics Ferenc (424), Magyar Telekom (1), Balaton Szinház (897), posta (1), tűzoltó (27), katasztrofavedelem (42), tanulás (2), Tata (1), Bóka István (1), Hírek képekben (10), C+ fesztivál (1)