Szamárhúst adtak el marhaként

2013. február 21.
Három román férfi ellen vizsgálatot indítottak a román hatóságok, miután szamárhúst adtak el marhahús gyanánt.

Románia az elmúlt két hétben az európai lóhúsbotrány kellős közepébe került. A brit és francia hatóságok meggyanúsították Bukarestet, hogy román vágóhidak adták volna el marhahúsként azt a lóhúst, ami Európa-szerte forgalmazott félkész élelmiszerekbe került. A Romániát bíráló külföldi kritikák éle tompult, miután kiderült, hogy a szóban forgó két vágóhídnál minden a legnagyobb rendben van.
Szigorodtak viszont Romániában is az ellenőrzések, ezek során derült fény arra, hogy szamárhúst adtak el marha gyanánt. A dél-kelet-romániai Konstanca megye rendőrségének közlése szerint három férfi ellopott két szamarat egy farm mellől, levágták az állatokat, zacskókba csomagolták, és eladták egy közeli község lakóinak. Ez utóbbiak azt hitték, hogy marhahúst vásároltak.
Mire a rendőrség kiderítette a turpisságot, a málhásállat húsának egy részét elfogyasztották a pórul járt vásárlók. A hatóságok mintát vettek és laboratóriumi vizsgálatra küldték az árut, hogy megbizonyosodjanak, valóban egészségesek és fogyaszthatók voltak-e a szamarak. mti

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Libás (2), diák (4), Szent István ünnepe (3), Balatonfüred (3), Kovács Patrícia (1), Ekmann László (1), pannon egyetem (12), La Montanara (1), Rio 2016 (32), Eurostat (1), hó (4), orosz (1), jogsebész (9), Kastély kávézó (1), egészség (131), ellazulás (1), parlament (72), költségvetés (1), helikon (41), energia (7), nyelvvizsga (2), nő (2), Főügyészség (7), taverna (25), Gachályi András (3), korcsolya (4), Apák napja (1), Balatoni Hajózási Zrt (4), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), Révai Gábor (1), jogszabály (1), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), sofőrszolgálat (1), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Serenity Hill (1), kötélugró (1), Vigántpetend (1), reklám (1), Zalaszántó (1), TRX (22), Pálfi Attila (1), Fenyves allé (1), Playboy (1), előadás (14), videó (1), Fejér György Városi Könyvtár (52), Udvaros Dorottya (1), pollen (3), okmányiroda (1), Owaimer Zoheir (1)