Szamárhúst adtak el marhaként

2013. február 21.
Három román férfi ellen vizsgálatot indítottak a román hatóságok, miután szamárhúst adtak el marhahús gyanánt.

Románia az elmúlt két hétben az európai lóhúsbotrány kellős közepébe került. A brit és francia hatóságok meggyanúsították Bukarestet, hogy román vágóhidak adták volna el marhahúsként azt a lóhúst, ami Európa-szerte forgalmazott félkész élelmiszerekbe került. A Romániát bíráló külföldi kritikák éle tompult, miután kiderült, hogy a szóban forgó két vágóhídnál minden a legnagyobb rendben van.
Szigorodtak viszont Romániában is az ellenőrzések, ezek során derült fény arra, hogy szamárhúst adtak el marha gyanánt. A dél-kelet-romániai Konstanca megye rendőrségének közlése szerint három férfi ellopott két szamarat egy farm mellől, levágták az állatokat, zacskókba csomagolták, és eladták egy közeli község lakóinak. Ez utóbbiak azt hitték, hogy marhahúst vásároltak.
Mire a rendőrség kiderítette a turpisságot, a málhásállat húsának egy részét elfogyasztották a pórul járt vásárlók. A hatóságok mintát vettek és laboratóriumi vizsgálatra küldték az árut, hogy megbizonyosodjanak, valóban egészségesek és fogyaszthatók voltak-e a szamarak. mti

megosztás
hozzászólások
Kartali Zsuzsanna (1), álommeló (1), koktél (1), Nagymező Gyenesdiás (1), Zalaköveskút (1), képviselő-testület (37), tranzakciós díj (1), Balaton Sound (2), karnevál (1), ellenőrzés (2), munkahely (8), Sifter Rózsa (1), utca embere (8), georgikon (38), Szutrély Péter (7), egészség (131), kenyér (7), orvos (22), Balatoni Hajózási Zrt (4), szerencsejatek (630), horgász (5), gyász (1), szalon (1), Ékszertáska (2), golf (11), Biró Róbert (15), cukorbetegség (2), VÉDA (1), Krepsz-Kapai Bernadett (1), alternatív gyógymód (1), verklifesztivál (3), marko peter (22), meiszner kati (16), vuz kft (17), álláshirdetés (18), europa-bajnok (5), iskola (338), országgyűlési képviselő (33), minimálbér (1), cipősdoboz (3), Bóka István (1), C+ fesztivál (1), Top 50 (1), szüret (4), áruház (1), Kovács Viktória (4), alpolgármester (2), Kocsis László (1), árviz (2), keszthely program (1241)