Rolls-Royce-szal érkezik és hintóval távozik esküvőjéről Kate Middleton

2011. március 22.
A tavaly decemberben diáktüntetők áldozatául esett 1977-es Rolls-Royce-szal érkezik április 29-i esküvőjére Kate Middleton, a brit királyi család újdonsült tagjaként pedig azzal a lófogatos hintóval távozik a Westminster apátságból, amely egykoron Diana walesi hercegnőt is a Buckingham-palotába vitte az esküvője napján.

A királyi arák általában igazi mesebeli hintóval érkeznek esküvőjükre, ám Vilmos herceg kedvese úgy döntött, szakít a hagyományokkal és utolsó hajadon útját egy 1977-es Rolls-Royce Phantom VI kényelmes ülésén teszi meg. A borvörös és fekete színekben pompázó csodajárgány még tavaly decemberben megsérült, amikor egy csapat diáktüntető botokkal és üvegekkel támadt az éppen Károly herceget és Kamillát szállító autóra.
A királyi lovak és gépjárművek karbantartásáért, illetve őrzéséért felelős Royal Mews illetékesei kedden közölték, a szükséges festési és üvegjavítási munkálatok biztosan elkészülnek majd a nagy napra.
Az esküvőt követően az ifjú királyi párt már egy nyitott tetejű 1902-ből származó, lófogatos hintó szállítja majd a Buckingham-palotába. A különleges járművet még VII. Eduárd (1841-1910) koronázási ceremóniájának alkalmából készítették. Harminc évvel ezelőtt Károly herceg ezzel a hintóval érkezett a Szent Pál katedrálisba, majd esküvőjüket követően már Diana hercegnővel együtt köszöntötték az éljenző tömeget a járműből.
A kocsit általában a királynő használja, mikor a Nagy-Britanniába érkező különböző állami vezetőket fogadja. Rossz idő esetén viszont az 1881-ben készült híres üveghintót veti majd be a királyi udvar. A fedett tetejű hintó hagyományosan a királyi arák járműve volt, így többek között Diana és Sarah Ferguson is ezzel érkezett az esküvőjére.
Károly herceg sajtóirodájának keddi közlése szerint összesen öt lófogatos hintó indul majd útnak a Westminster apátságtól. Az elsőben az ifjú pár, a másodikban a vőfély szerepét magára vállaló Harry herceg és Kate testvére, Pippa Middleton, a harmadikban a koszorúslányok ülnek majd. II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg a negyedik hintóból követik majd figyelemmel az esküvői menetet. Az örömszülők, Károly herceg és Kamilla, Cornwall hercegnője, valamint Michael és Carole Middleton pedig utolsóként zárják a királyi nászmenetet.

megosztás
hozzászólások
ÉrtékTrend (35), Csöre Gyula (1), Vaszily Zsolt (3), testkezelés (2), bezárás (1), Divinyi Tamás (4), dinnye (1), Főügyészség (7), barista (3), utazas (15), Hosszú Katinka (2), Ollári Barbara (1), Balatongyorok (136), Giro d'Italia (1), halál (42), Ékszertáska (2), Carbona (9), jótékonyság (3), CT (3), daganat (6), étel (3), hosegriado (7), alga (1), onkormanyzat (481), Básti Juli (1), felsőoktatás (9), jóga (1), díj (4), videó (1), unicef (1), diákolimpia (1), Varga Endre (4), zene (23), Művészetek völgye (7), repülő (3), strand (21), golf (11), Év fája (1), Gelencsér Kálmán (2), kötélugró (1), police (513), Keszthelyi Kiscápák (6), országgyűlési képviselőjelölt (11), torkos csütörtök (3), Semmelweis (2), Németh József (1), Somogyi Zoltán (4), tollaslabda (1), tiltakozás (1), fejlesztés (12)