Olasz szállodák csak nőknek

2011. április 10.
Divattá váltak a kizárólag nőknek fenntartott szállodák Olaszországban, a hölgyvendégeknek szóló szolgáltatások közé tartozik az is, hogy a hotelszobákban kifogástalanul működő hajszárító legyen.

A nők rémálmának számít a levegőt alig fújó hajszárító a szállók fürdőszobájában, ez a férfiak igényeit ugyan kielégíti, de a női vendégekre is számító hotelekben minimum hajsütőnek is kell lennie - írta a női szállodák felszereléséről és sikeréről cikkező Il Giornale napilap.     Itáliában most már egyre több van az úgynevezett "rózsaszín" hotelekből: nők vezette szállodák csak nőknek, ahova férfiak be sem tehetik a lábukat. Van olyan szálloda, amely időszakonként - nők napján vagy a nyári szezonban - fogad kizárólag hölgyeket, mások egész évben női-hotelként működnek.     A szobalánytól a szakácsig női személyzet szolgálja ki a vendégeket és a szállodában minden a nők kívánságait igyekszik valóra váltani. A szobákban divatlap, sminkkészlet, testápoló szerek, testmérleg, fitneszgép, kölcsönbe vehető klasszikus fekete koktélruha, az étteremben biomenü várja a hölgyeket.     A női szállók már szakosodtak is: kínálnak külön üzletasszonyoknak szóló menedzser-csomagot, barátnői programot vagy épp szobát gyerekekkel érkező édesanyáknak. "Célunk az, hogy a nők nálunk igazán szabadnak érezzék magukat, tényleg pihenni tudjanak és megszépülve távozzanak"- olvasható az olaszországi női szállodák honlapján (www. alberghidelledonne.com). mti

megosztás
hozzászólások
Hosszú Katinka (2), vendeglátás (6), VeszprémFest (1), csapadék (1), Apák napja (1), Széll Tamás (1), termálfürdő (1), építész (3), A Dal (3), Player's Restaurant & Bar (2), goldmark muvelodési kozpont (60), színház (5), karácsony (20), áramszünet (3), Sziládi-Kovács Tibor (2), érettségi megoldás (5), meiszner kati (16), ajánló (1148), Tar Ferenc (3), cselgáncs (1), keszthelyi nyari jatekok (55), lovaglás (2), kalendarium (831), táska (1), Bródy János (1), Tóth Csaba (3), hotel mirage (1), választás (46), Asperger-szindróma (1), iskola (338), költészet napja (2), Németh Veronika (1), miniszterelnök (2), ponthatar (6), Hévíz (1219), Szent Márton (3), előadás (14), DRV Zrt. (3), Kastély kávézó (1), Babos Lajos (1), Saul fia (7), Nyitott Balaton (2), parkoló (4), Mohácsi József (8), pannon egyetem (12), munkanelkuli (2), Spa Hévíz (3), ipsos (1), La Montanara (1), Zalaszántó (2)