Négy hetes csecsemőt támadott meg a róka

2013. február 10.
Súlyos kézsérülésekkel vitték kórházba Londonban azt a négy hetes csecsemőt, akit szobájában támadott meg egy róka.

A Scotland Yard vasárnapi közlése szerint a támadás még szerdán történt a brit főváros egyik külső, Lewisham nevű negyedében. A gyermek édesanyja fájdalmas sikolyt hallott, és berohant a kicsi szobájába, ahol a babát bölcsőjéből kirángatva találta a földön, és a karja a róka pofájában volt. Bár pánikba esett, de megrúgta az állatot, az pedig elengedve a gyermek karját, elszaladt - olvasható a BBC hírszolgálatának honlapján.
A brit közszolgálati tartalomszolgáltató tudósítója szerint a gyermek egyik ujját leharapta a róka, de sebészeknek sikerült egy három órán át tartó, bonyolult és ritka műtéttel visszailleszteni a helyére.
Ez volt a legsúlyosabb rókatámadás Londonban 2010 óta, akkor ikerlányok estek hasonló támadás áldozatául. Egyikük az arcán, a másik a kezén sérült meg súlyosan.
Az RSPCA brit állatvédő szervezet munkatársa szerint nagyon ritkán fordul elő, hogy róka kisgyermekre vagy bárkire rátámadjon, csak félelmében tesz ilyet. "Ez egyáltalán nem jellemző rókamagatartás. Az állat akkor megy ház közelébe, ha élelmiszerforrást vél ott. Igen bátorrá tud válni, de általában meghátrál, ha embert érez a közelben" - magyarázta. mti

megosztás
hozzászólások
sportlövő (2), kábítószer (9), Horvath Terez jegyzo (29), Cserép Letícia (1), Barista bajnokság (2), augusztus 20. (5), Év szállása (1), Burgonyakutatási Központ (2), szalon (1), Keszthely HUSZ (3), Villányi Éva (1), választás (46), balatongyorok jazz (23), Mándó Zsuzsanna (1), vegetariánus (1), europa-bajnok (5), korcsolya (4), Owaimer Aisha (1), gyermekfelügyelő (1), szüret (4), Bibó Gimnázium (1), alakformálás (6), árviz (2), Művészetek völgye (7), humanitárius település (1), szex (9), belfold (1440), keresztény (2), vendégéjszaka (2), Csikós Beatrix (1), gyes (2), Intersport (1), zene (23), zeneszerző (1), Balatoni Hajózási Zrt (4), Fehér szalag (1), tranzakciós díj (1), előadás (14), traffipaxrendszer (1), jog (3), macska (1), ingatlan (12), Nyári Viola (1), bor (26), Ifi Ferenc (1), boldog (1), Nagy Angelika (1), szuperhold (1), Rúzsa Magdi (1), fitnesz (1)