Lengyel embercsempészeket fogtak el Zalában

2013. április 17.
Két lengyel embercsempészt - egy nőt és egy idős férfit -, valamint négy, velük utazó afgán és egy pakisztáni férfit fogtak el Zalában - közölte honlapján szerdán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai ellenőriztek hétfőn egy lengyel rendszámú kisbuszt az M70-es autóúton. A járművet egy lengyel nő vezette, rajta kívül egy szintén lengyel férfi és négy afgán, valamint egy pakisztáni férfi ült az autóban.

A gyanú szerint a 37 éves lengyel nő és a 78 éves férfi Budapesten, egy korábban megbeszélt helyen vette fel az öt férfit, aki Olaszországba akart eljutni.

A gépkocsit vezető nő kihallgatásakor azt mondta, hogy a vele utazó lengyel ismerőse kérte meg, tartson vele külföldre, mert neki nincs jogosítványa. Elmondta azt is, hogy előző nap érkeztek meg a fővárosba, az éjszakát az autóban töltötték, majd hétfő délelőtt felvették az öt férfit, és elindultak Olaszország felé.

Az idős lengyel férfi a nyomozóknak azt állította, hogy egy ismerőse hívta meg vendégségbe Olaszországba. Azt mondta, hogy egy benzinkúton vették fel utasaikat, akikkel nem tudták megértetni magukat, de abban megegyeztek, hogy egy darabig együtt utaznak.

Az öt utas azt közölte, hogy a fizetés az ismeretlen célállomáson történt volna, fejenként 300-400 eurós fuvardíjban állapodtak meg.

A 37 éves nő és a 78 éves férfi ellen embercsempészés miatt indítottak eljárást a rendőrök, akik a gyanúsítottakat őrizetbe is vették.

megosztás
hozzászólások
tornádó (1), Ács István (10), Dublecz Karoly (2), Via Hotel (1), Bálint NatáLia (2), színház (5), Paleomedicina (1), Balaton Szinház (959), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), Szent István ünnepe (3), KRAFT (5), influenza (2), Spar (1), Halház kft (1), kozlekedes (8), karate (2), marko peter (22), jovedelem (2), Rtime (5), nyaralas (12), Semmelweis (2), webshop (1), életveszély (1), felsőoktatás (9), szakma (1), zápor (1), menzareform (4), Monitor konyhája (80), migráns (3), Gelencsér Kálmán (2), álláshirdetés (18), VOLT fesztival (7), parlament (72), cselgáncs (1), jogszabály (1), Kardos Gábor (6), szép (9), georgikon (38), Koncz Zsuzsa (1), Hévíz gyógyfürdő (112), koraszülött (1), tappenz (1), Az év orvosa (1), esküvő (9), Rezi (1), Kartali Zsuzsanna (1), oktatas (347), advent (226), Schmied Zoltán (1), jaras (36)