Koszovói embercsempészt fogtak el Zalában

2013. május 29.
A Nemzeti Adó– és Vámhivatal (NAV) munkatársai elfogtak három koszovói férfit és sofőrjüket, aki Olaszországba akarta csempészni utasait - közölte szerdán honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A pénzügyőrök kedden az M70-es autóúton ellenőrizték azt a személyautót, amelyet egy Svájcban élő 42 éves koszovói állampolgárságú férfi vezetett. A kocsiban rajta kívül még három, szintén koszovói férfi ült, s mert iratokkal nem rendelkeztek, a NAV munkatársai értesítették a rendőröket.

A sofőr elmondta a nyomozóknak, hogy Franciaországban élő nőismerőse kérte meg, jöjjön el Magyarországra egy barátjáért, akinek vannak okmányai és azokkal szabadon utazhat. A Fejér-megyei Bicskén találkoztak, ott tudta meg, hogy ismerőse barátján kívül még két utasa lesz, akik azt kérték tőle, hogy Olaszországig vigye el őket.
A sofőr azt állította, hogy csak a szlovén határ közelében történt ellenőrzésükkor derült ki számára is, hogy utasainak nincsenek okmányai.

A 42 éves férfit a rendőrök őrizetbe vették, ellene embercsempészet megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, három utasát pedig a bicskei, menekülteket befogadó állomásra vitték.
 

megosztás
hozzászólások
felsőoktatás (9), jaras (36), videó (1), riporter (1), Vigántpetend (1), garázsvásár (1), Kehidakustány (1), szunyog (3), Hosszú Katinka (2), korcsolya (4), Street Festival Keszthely (1), Spar (1), Ékszertáska (2), Telecom (2), fájdalommentes (3), tispol (3), utazas (15), keszthelyi-hegység (1), verkli (5), ökölvívás (2), földrengés (2), karrier (1), Astellas-díj (2), egyetem (188), örömszerző pillanatok (17), Villányi Éva (1), FINA vizes világbajnokság (1), hűtőgépcsere-program (1), étterem (11), szüret (4), SzezOn bevásárló közösség (1), Bocuse (3), vendeglátás (6), KiBeszél (14), shotokan (1), Golgota Baptista Gyülekezet (1), fogorvos (5), monitormagazin (107), nyaralas (12), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), 1956 (1), fesztival (93), baleset (169), skandinav lotto (81), onkormanyzat (481), érettségi megoldás (5), jóga (1), újév (6), meteorologia (146), árviz (2)