Kidobó ember az olasz strandon

2011. június 23.
Kidobó embert alkalmaznak az északkelet-olasz Jesolo magyar turistákkal is teli strandján. Az új szolgáltatással kívánnak biztonságot és nyugalmat adni a strand vendégeinek. Az ötlet az üdülőváros polgármesterének is tetszik.

Nem diszkóban, hanem a strandon dolgozik, de ugyanazt a munkát végzi - mutatta be a jesolói strandon alkalmazott első kidobó embert a Corriere del Veneto helyi napilap. A kigyúrt testű Alessandro Regazzót a Marconi strandszövetkezet vette fel: huszonhatezer négyzetkilométernyi tengerpartot, ezerhétszáz napernyőt felügyel.
Fehér felsőt, sötétkék rövidnadrágot visel és természetesen napszemüveget, munkája pedig abból áll, hogy a napozó és fürdőző strandvendégek biztonságát és nyugalmát biztosítsa. Eltávolítja a strandról mindazokat, akik rossz szándékkal köröznek a nyugágyak között: az esetleges tolvajokat és mindazokat, akik másfajta veszélyt jelenthetnek a vendégekre. Közöttük a tengerparton portékájukat áruló bevándorlókat: törölköző-, napszemüveg-, bizsuárusokat.
„Felszólítom őket a távozásra és főleg figyelmeztetem a turistákat arra, hogy ha hamisított árút vásárolnak, ezer eurós bírságot kockáztatnak” - nyilatkozta Regazzo. Hozzátette, nem gondolta volna, de a strandon több dolga akad, mint a diszkókban. Ott az ajtóban állt, a strandon kilométereket kell gyalogolnia.     Többletkiadás számunkra, de megéri, amióta Alessandro felügyeli a strandunkat, kilencven százalékkal csökkent a belépőjegy nélkül itt tartózkodók száma, és vendégeink is elégedettek ezzel a biztonsági megoldással” - mondta a sajtónak a Marconi strandsort vezető Amorino De Zotti.  
A kidobó ember ötletét már Jesoló többi strandján is kezdik átvenni és a kezdeményezés a város polgármesterének is megtetszett. Bejelentette, hogy 2012 nyarától Jesolo egész tengerpartján kidobó embereket alkalmaznak majd. mti

megosztás
hozzászólások
telefon (3), CT (3), Komoróczi Lajos (3), Cserszegtomajfutás (5), katona (1), erzsebet program (4), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), nyelvtanulás (3), mentő (9), mozi (13), Balaton átúszás (5), husvet (14), bank (7), Darren Cranmer (2), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), Eurovíziós Dalfesztivál (1), Tar Ferenc (3), tenisz (3), zivatar (1), balett (1), szerencsejatek (630), utánpótlás (1), táplálkozási tanácsadó (1), Művészetek völgye (7), keszthelyi kilometerek (78), Fidesz (14), gyógytó (1), Balaton-átúszás (1), egyetem (188), Jazz Fiesta (2), Kastély kávézó (1), Csikós Beatrix (1), Nyári Viola (1), Dublecz Karoly (2), múzeumok éjszakája (4), konyha (1), verkli (5), kékszalag (12), hullámmasszázs (1), energia (7), nő (2), igazgató (1), Silver fitness (1), Pálfi Attila (1), atlétika (6), paralimpia (4), riporter (1), Hévíz (1219), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), szalloda (59)