Finom falatok, nemes nedűk, éneklő poharak

2015. szeptember 21.
Zamatos borral a kezében élvezni az aranyló ősz szépségeit, finom ételeket ízlelni, egy varázslatos estén tudással töltekezni – szeretné mindezt átélni? A Balatoni Kurzusok őszi programjain Gyenesdiáson részese lehet mindennek. Nézzük a kínálatot: bormustra Trombitás Tamással, Gyenesi Íz-lelő, borkóstoló kurzus Kovács Antallal – s felejthetetlen élmények.A Balatoni Kurzusok őszi rendezvényei – csatlakozva a Nyitott Balaton akcióhoz – különleges csemegéket, érdekes beszélgetéseket tartogatnak. A programokról az ötletgazda és szervező Somogyi Zoltán Max gasztroblogger számolt be – akit a Monitor konyhájából is ismerhetnek:

Szeptember 25-én 19 órakor egy rendhagyó bormustrán a Darnay-pincében Trombitás Tamás egykori képzőművésszel, az egyetlen Munkácsy-díjas borásszal beszélgetünk. Ő működteti a Mi a Kő éttermet, s a Káli-medencében készít borokat, amelyekből kóstolót is hozott. Az ételeket Max házigazda kínálja.
– Az élet csak akkor működik, ha valaki kreatív. Másképpen látok sok mindent, mint a többi borász vagy étteremtulajdonos: a művészet megjelenik az éttermünkben és az ételeinkben is – mondta rejtelmesen a művész-borász, aki „természetes módon” készíti borait.
Hogy ez mit is jelent, az kiderül az esten, mint ahogy az is, miért véli úgy, hogy mivel a bor nem a pincében készül, akinek az idén nem sikerül jó bort csinálnia, az inkább hagyja abba.
Szeptember 26-án az egész napos gasztrotúrán, a Gyenesi Íz-lelőn a vendégek a programhoz csatlakozó éttermek közül maguk választhatják ki, melyik háromban szeretnék végigkóstolni a háromfogásos menüket és a kínált borokat. A nap zárásaként egy varázslatos estére invitálok mindenkit: a 18.30-kor kezdődő, nem mindennapi koccintás után érkeznek az éneklő poharak: 19.30-kor kezdődik a Glasso-Varga Bence-koncert, végül a Flame Flowers tűztánc-produkciója varázsol fényt az éjszakába. Vendégeinket továbbra is marasztaljuk: élvezzék a nemes borokat és egymás társaságát.
Október 3-án Kovács Antal háromszoros magyar bajnok sommelier tart borkóstoló kurzust különleges, kézműves borokkal.
– A Monitor Extra előző számában bemutattuk, mi mindennel várjuk a vendégeket. Most elkészült honlapunkon, a Balatonikurzusok.hu oldalon rendezvényeinkről minden megtudható – szólt a programokról Somogyi Zoltán Max.

A rendezvényekre előzetes bejelentkezés szükséges. Jegyet vásárolni (elővételben kedvezményesen) a gyenesdiási Tourinform-irodában, valamint szeptember 22-ig a Balatonikurzusok.hu oldalon lehet. A Facebook.com/BalatoniKurzusok oldalt is érdemes nézegetni. Aztán érdemes útra kelni, ízlelni, kóstolni, élményeket szerezni!

megosztás
hozzászólások
kozlekedes (8), Cserszegtomaj (124), posta (1), Bóka Péter (1), mentő (9), hulladék (3), Kvárta Mátyás (44), jótékonyság (3), Bálint NatáLia (2), Balatoni Kurzusok (8), hitel (5), riporter (1), büntetés (3), dinnye (1), Kerner Gábor (2), szauna (2), Kehidakustány (1), Bedő Beáta (10), alpolgármester (2), Varga Endre (4), vízkereszt (1), konyha (1), tour de france (1), Zalai Kutyasuli (1), oktatas (347), Katedra nyelviskola (5), média (1), TRX (22), Horváth Lászlóné (1), fájdalommentes (3), Csótár András (58), pálinka (2), család (1), jatek (2), Jobbik (10), divat (4), Balaton-átúszás (1), Illés Fanni (1), goldmark muvelodési kozpont (60), baleset (169), Szőcs Tamás (1), gyermekszám (1), Hévíz (1219), Kovács Viktória (4), program (7), Gelencsér Kálmán (2), tavasz (1), Balaton Sound (2), Laky András (2), szavazas (9)