Elszabadult egy cirkuszi elefánt Zalaegerszegen

2013. március 21.
Elszabadult a sátorból egy cirkuszi elefánt csütörtök délután Zalaegerszegen. A rendőrség vizsgálja, történt-e szabálysértés.

Az MTI helyszíni információi szerint a Berzsenyi utcában sátorozó cirkuszból kora délután jutott ki a több tonnás állat. Több száz méterre, a közeli lakótelepig jutott, a tízemeletes épületek között kóborolt, a cirkusz alkalmazottai onnan vezették vissza.
A több internetes oldalon is megjelent fényképek és videofelvételek szerint az állat a Berzsenyi utca úttestén jutott el a lakótelepig, ott járókelők közelében, közvetlenül a lakóházak fala mellett sétált, elhaladva ablakok és erkélyek előtt. Végigment a tömbház túlsó oldalán lévő játszótéren és sportpályán is, mielőtt a gondozók visszakísérték a cirkuszba.
A cirkusznál azt látni, hogy több egzotikus állat - láma, teve, bivaly - is a sátor közelében, egy füves területen van kikötve.
Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke az MTI érdeklődésére elmondta: a rendőrségre nem érkezett bejelentés, de a világhálón keringő képek alapján tudomást szereztek a történtekről. A zalaegerszegi kapitányság és a megyei közlekedési osztály munkatársai a helyszínen beszéltek az állat gondozóival és a cirkusz igazgatójával, ők azt állították, hogy az elefánt egyszerűen kisétált a sátorból, de csak néhány száz métert tett meg, és a gondozói kísérték.
A sajtófőnök hozzátette: a rendőrség vizsgálja, hogy a cirkuszi személyzet követett-e el bármiféle szabálysértést. Miután felmerült, hogy esetleg szándékosan, reklámcélból engedték ki az elefántot, a létesítmény üzemeltetőinek figyelmét arra is felhívták, ha valóban ez történt, ez is szabálysértésnek minősül.
MTI Fotó: Varga György

megosztás
hozzászólások
bezárás (1), gépjármű (1), menzareform (4), efott (6), KeszthelyFest (15), strand (21), parlament (72), vitorlásverseny (30), Oláh Péter (2), retro (1), gyógyfürdő (6), Kardos Gábor (6), Kertész Sándor (5), energia (7), Tour de Hongrie (2), Balsai Móni (1), Tóth Levente (2), monitormagazin (107), Anna-bál (2), szilveszter (6), Gelencsér Dental (3), Hosszú Katinka (2), sportlövő (2), Manninger Jenő (384), sofőrszolgálat (1), erzsebet program (4), Örvényeshegy Piknik (3), kormanyhivatal (93), ország torta (1), fitt (1), baleset (169), vízilabda (2), viz (1), rádió (1), keszthely program (1241), Z. Karvalics László (1), természetgyógyászat (2), medve (1), nav (29), sztár (2), kollégium (1), MTI (595), Silver fitness (1), Serenity Hill (1), husvet (14), gyes (2), OKJ (1), keresztény (2), VeszprémFest (1), idojaras (262)