Bevitte a bankba apja hamvait, hogy bizonyítsa elhunytát

2013. április 17.
Apja hamvaival ment bankba egy brit nő, hogy bebizonyítsa szülője halálát.

A 31 éves Siobhon Peers 2011 októberében veszítette el apját, a férfit csontrák miatt érte a halál 68 évesen. Lánya elküldte apja bankjának - a Royal Bank of Scotland nevű pénzintézetről van szó - a halotti anyakönyvi kivonat másolatát, hogy megszűnhessen apja számlája, ám a bank ragaszkodott az eredeti dokumentum bemutatásához. Mindezt azért, mert a férfi 6 font - több mint 2 ezer forint - adósságot hagyott maga után, ami természetesen nem fedezte egy számlafelszámolás banki díját.  

Lánya egy ideig nem törődött az egésszel, ám a bank igen: vagy húsz levelet küldött másfél év alatt a tartozás rendezését követelve, amely számításai szerint időközben a büntetőkamatokkal és a felszámolási díjjal 625 fontra gyarapodott. Peers erre annyira feldühödött, hogy a minap felkapta az apa hamvait őrző urnát és azzal együtt viharzott be a bankba, ahol a pultra csapta az eredeti halotti bizonyítvánnyal együtt.

"A másolattal is meg kellett volna elégedniük, az eredetit nem akartam kiadni a kezeim közül, ezért nem küldtem el" - idézte a The Daily Telegraph című brit lap a nőt.

A bank végre megszüntette a számlát és az ügyet.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Kehidakustány (1), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), Barista bajnokság (2), Tóth Xénia (6), Villányi Éva (1), Bethesda (1), Pálfi Attila (1), korhaz (99), szunyog (3), Zsittnyán Tamás (1), mentő (9), Fidesz (14), menekült (1), margaret thatcher (1), természetgyógyászat (2), fejlesztés (12), Bezerics (1), A Dal (3), Év fája (1), transzfer (1), Dublecz Karoly (2), Mátrai Gabriella (2), Eurostat (1), Centrál Színház (1), sztár (2), kresz (2), tornádó (1), újszülött (1), jatek (2), LMP (4), paleo-ketogén (4), shotokan karate (3), film (8), fürdő (2), könyvbemutató (2), magyar dal napja (8), kutyás strand (5), vízilabda (2), Gulyás Orsolya (2), autóbusz (1), Balatoni Limnológiai Intézet (1), Polgári vélemény (6), lovaglás (2), korcsolya (4), Sziládi-Kovács Tibor (2), husvet (14), pünkösdi regatta (5), Básti Juli (1), Bradley Cooper (1), karate (2)