Béreljen egy egész falut 10 millióért

2011. július 13.
Szálloda helyett immár egész falukat is kibérelhet Ausztriában, Svájcban és Németországban az, akinek van rá a pénze. Az éjszakánként már 50 ezer dollárért (9,5 millió forintért) elérhető idilli falvakat elsősorban céges rendezvényekhez ajánlják, de ideális helyszínt biztosíthatnak egy nagyszabású esküvőhöz is.

A magánszállásokat közvetítő Airbnb és a Rent a Village by Xnet együttműködésének köszönhetően kilenc osztrák, német és svájci falut is kínálnak az interneten. Mivel egy teljes település kibérlése meglehetően borsos összegbe kerül, a lehetőséggel jellemzően nagy multinacionális vállalatok élnek, amelyek ráuntak az egyforma konferenciaközpontokra és szállodákra, és izgalmasabb helyszínt kerestek céges rendezvényeiknek.
A BBC portálján (bbc.co.uk) olvasható írás szerint az éjszakánként 50-65 ezer dollár közötti ár mintegy 150 ember szállását és étkezését, valamint a céges arculat alapvető megjelenését foglalja magában. Egy kis plusz pénzért az utcanévtáblákat is cégessé alakítják, logóval ellátott helyi "pénzt" nyomnak vagy akár színházi előadást is kerekítenek a vállalat alapításának történetéből. A szolgáltatások a helyieknek megélhetést biztosítanak, a turizmusból élő városoknak pedig bevételt hoznak - mondja Karl Schwärzler, a Rent a Village vezérigazgatója.
A különleges programban résztvevő első falu az osztrák Alpokban található Brand volt, amely azóta is a legnépszerűbb a bérelhető települések közül. Azoknak, akik igazi romantikára vágynak, például egy nagyszabású esküvő lebonyolításához, Karl Schwärzler a Salzburg környéki Goldegg am See-t ajánlja, amely saját középkori kastéllyal is büszkélkedhet. Volt is már egy pár, amely falut bérelt 25. házassági évfordulója megünneplésére, ám végül még a nagy nap előtt elváltak útjaik.
Az Airbnb-n megtalálható a falvak teljes listája. Azoknak azonban, akik kedvet kaptak a falubérléshez, érdemes idejében elkezdeniük: a foglalás és az előkészületek legalább hat hónapot vesznek igénybe, de nagyon nagy csoportok esetében ez akár egy teljes év is lehet. mti

megosztás
hozzászólások
Saul fia (7), Musica Antiqua (2), tanulmány (11), jóga (1), Balatoni Limnológiai Intézet (1), MTI (595), Ugrimanók (1), matolcsy gyorgy (1), kutya (23), alternatív gyógymód (1), Balatongyorok (136), vírus (1), Bátortábor (1), hévízi kifolyó (3), tispol (3), HUSZ (7), könyvbemutató (2), Fenyves allé (1), Tál Zoltán (2), Palásthy Bese (2), Fehér szalag (1), fesztival (93), Vaszily Zsolt (3), telefon (3), ló (1), vb (8), riporter (1), torkos csütörtök (3), Tar László (1), Bezerics (1), Kardos Gábor (6), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), idegenforgalom (174), művészet (1), Kányavári-sziget (1), úszás (22), Burgonyakutatási Központ (2), divat (4), Pampetrics Milán (2), Puskás Tamás (3), Naszádos Péter (12), cégtörlés (3), Balaton Szinház (959), nagyik karácsonya (1), uszoda (9), gyed (3), test (1), Balatoni Kurzusok (8), menzareform (4), turisztika (94)