Az esküvői oltárnál mondott nemet

2011. szeptember 22.
Az oltárnál mondott nemet az az olasz fiatalember, aki házassága helyett a nőtlenségbe való visszatérést ünnepelte meg az esküvőjére meghívottakkal.

Arra a kérdésre, hogy össze akarja-e kötni életét vőlegényével örök hűségben, amíg ásó és kapa el nem választja őket, a mennyasszony határozott igennel válaszolt. Amikor azonban ugyanezt a kérdést a pap a vőlegénynek is feltette, ő nemet mondott. Az addig örömteli násznépnek az arcára fagyott a mosoly, még az orgonamuzsika is elhallgatott - számolt be az esküvőn ritkán előforduló jelenetről nem csak a pugliai sajtó, hanem az olasz országos napilapok is.
A itáliai csizma sarkában levő Monopoliban szokatlanul záródott a Maria Santissima della Madia bazilikában tartott esküvő. A Baritól nem messze levő város két ismert családjának, a helyi benzinkutasnak és Monopoli fodrászának a gyermekei léptek volna frigyre egymással, ha a vőlegény nem mond nemet. A pap, Don Vincenzo firtatására a fiatalember azt válaszolta, hogy az atya kérdezze meg a mennyasszonyt és az egyik tanút, miért nem köthető meg az esküvő.
A meghiúsult házasságkötés utáni ebédre már csak a vőlegény által meghívott vendégek maradtak és az esküvő helyett azt ünnepelték meg, hogy férj helyett a vőlegényből ismét nőtlen és szabad férfi lett - számolt be a La Repubblica napilap. mti

megosztás
hozzászólások
Ács István (10), biztosítás (2), állami (1), áruház (1), Rézsó Tamás (6), kulfold (245), Happy Dixieland Band (8), Palinkas Robert (83), Kertész Sándor (5), pannon egyetem (12), szalloda (59), Apák napja (1), Ranolder (1), traffipaxrendszer (1), álláshirdetés (18), Don (1), Dublecz Karoly (2), homoszexualis (1), relaxáció (1), Bethesda (1), Nagykanizsa (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), Együtt (1), Pál Attila (1), Kvárta Mátyás (44), Tóth Gergely (1), pápa (1), Rio 2016 (32), kutya (23), Laky András (2), vízilabda (2), kalendarium (831), Gál Lajos (9), Bibó Gimnázium (1), alkohol (4), pünkösdi regatta (5), adomány (1), Palásthy Bese (2), tour de france (1), Brüsszel (1), előadás (14), sajtóközlemény (5), szakács (1), fejlesztés (12), paleo-ketogén (4), Krassói Katalin (1), kormanyhivatal (93), mav (25), Centrál Színház (1), egynapos sebészet (1)