A hirtelen alkoholelvonás okozhatta Amy Winehouse halálát

2011. július 28.
Amy Winehouse szinte egyik pillanatról a másikra hagyott fel az alkoholfogyasztással - és egyes vélemények szerint éppen ez okozhatta a legyengült szervezetű énekesnő halálát.

 

A kivételes tehetségű, többszörös Grammy-díjas brit souldívát szombaton találták holtan londoni lakásában. A halottkémi vizsgálat nem tárta fel egyértelműen a 27 évesen elhunyt énekesnő halálának közvetlen okát; a toxikológiai eredményre valószínűleg több hétig várni kell.
A "családhoz közeli források" azonban a The Sunnak elmondták: Amy Winehouse fel akart hagyni az ivással, ám nem fogadta meg azt az orvosi tanácsot, hogy ezt fokozatosan tegye. 
A legnagyobb brit bulvárlap által csütörtökön idézett bennfentesek egyike szerint ezt az énekesnő édesapja maga mondta el a hét elején tartott zártkörű búcsúszertartáson. 
A forrás szerint Mitch Winehouse feltárta, hogy az orvosok az alkoholbevitel fokozatos csökkentését javasolták a szenvedélybetegségeitől szabadulni próbáló leányának, aki azonban "erre képtelen volt ... mindent vagy semmit alapon teljesen felhagyott az ivással", és szervezete éppen ezt a sokkot nem viselte el.
Az énekesnőről régóta köztudomású volt súlyos kábítószer- és alkoholfüggősége. Többször kórházi kezelésre is szorult a kábítószerezéssel összefüggő komoly tüdő- és szívpanaszok miatt, és legutóbb májusban töltött el rövid időt egy londoni rehabilitációs klinikán.
A brit bulvársajtó "közeli ismerősökre" hivatkozva egy ideig azt is híresztelte, hogy Amy Winehouse a droghasználat miatt tbc-s lett, de ezt később hivatalosan cáfolták, az viszont ismert volt, hogy krónikus tüdőtágulat alakult ki nála, amelyet dohányzása is súlyosbított.
A szülők azt tervezik, hogy leányuk 15 millió fontra (4,5 milliárd forintra) becsült vagyonából és a lemezeladási bevételekből alapítványt hoznak létre a szenvedélybetegek megsegítésére.
A csütörtöki Daily Mirror által idézett adatok szerint Amy Winehouse albumaiból az énekesnő hétvégi halála óta ötvenezer kelt el, több, mint az idei első félévben összesen. mti
megosztás
hozzászólások
margaret thatcher (1), webshop (1), muzeum (55), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), energia (7), goldmark muvelodési kozpont (60), csokoládé (2), utánpótlás (1), Mikulás (8), VÉDA (1), Vatikán (1), Joós Adél (1), Centrál Színház (1), Táncpanoráma Keszthely (10), Balaton-part (10), webmark (2), korhaz (99), országgyűlési képviselőjelölt (11), 3D (1), kollégium (1), Radnóti Miklós (1), Béres Attila (2), Owaimer Zoheir (1), Burucs Szabolcs (2), Giro d'Italia (1), Varga Andrea (13), Kocsis László (1), Use Unused (1), Spa Hévíz (3), esztétika (8), keszthely balaton kekszalag (5), kozlekedes (8), mozi (13), Kovács Ernő (1), Cserszegi fűszeres (1), tavasz (1), vlog (4), erdő (2), Pampetrics Milán (2), TRX (22), boksz (3), sztár (2), Zala Volán (1), beruházás (2), Jemen (1), íjászverseny (1), óvoda (7), Kartali Zsuzsanna (1), angus marha (1), felmondás (1)