A hagyma veri a csokoládét, a sört, a burgonyaszirmot

2011. szeptember 17.
A hagyma adja a "legboldogabb" étélményt - legalábbis a briteknek -, megelőzi még a csokoládét és a burgonyaszirmot is.

A zöldség győzelmét fogyasztói, vásárlói véleményezéssel vívta ki, a felmérést a Live Well For Less (Élj jobban olcsóbban!) nevű szervezet végezte. Az egyes ételek és italok értékelésében fontos szempont volt áruk is, így a hagyma valójában az "élvezet/penny" mutató alapján diadalmaskodott és hagyta le a tejcsokoládét, a sört, a chipset, a süteményeket, amelyek a "papírforma" szerint esélyesebbek voltak a győzelemre, ám még az élbolyban sem végeztek. A második helyre a sárgarépa került, bronzérmes a főtt bab.
A vásárlók az íz és az ár mellett további szempontokat is figyelembe kellett, hogy vegyenek a mérlegeléskor, így azt, hogy mennyire egészséges az adott étek evése, mennyire tetszetős a szemnek, mennyire kényelmes konyhai kezelése, mennyire kellemes illatú. Bár a hagymának inkább szaga van, és evése után kifejezetten kellemetlen mások orrának, konyhai előkészítése pedig kínosan könnyeztet, a briteknél mégis "very" a többi étket - adta hírül a brit Metro újság. mti

megosztás
hozzászólások
Ács István (10), biztosítás (2), állami (1), áruház (1), Rézsó Tamás (6), kulfold (245), Happy Dixieland Band (8), Palinkas Robert (83), Kertész Sándor (5), pannon egyetem (12), szalloda (59), Apák napja (1), Ranolder (1), traffipaxrendszer (1), álláshirdetés (18), Don (1), Dublecz Karoly (2), homoszexualis (1), relaxáció (1), Bethesda (1), Nagykanizsa (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), Együtt (1), Pál Attila (1), Kvárta Mátyás (44), Tóth Gergely (1), pápa (1), Rio 2016 (32), kutya (23), Laky András (2), vízilabda (2), kalendarium (831), Gál Lajos (9), Bibó Gimnázium (1), alkohol (4), pünkösdi regatta (5), adomány (1), Palásthy Bese (2), tour de france (1), Brüsszel (1), előadás (14), sajtóközlemény (5), szakács (1), fejlesztés (12), paleo-ketogén (4), Krassói Katalin (1), kormanyhivatal (93), mav (25), Centrál Színház (1), egynapos sebészet (1)