A Jogsebész válaszol

2014. április 03.
Tisztelt Jogsebész! Volt feleségemmel válás előtt megállapodtunk a lakáshasználatot illetőleg ügyvéd előtt. Ő vállalta a lakással kapcsolatosan felmerülő rezsi költségeket annak fejében, hogy ő a lakás kizárólagos használója ami 50-50 % -ban közös tulajdonunk maradt a válás után. Én lemondtam a tulajdon részem utáni lakhatási díjról.

Volt feleségem megszegte e megállapodást mivel nem fizette hónapokig a THOME számlákat (még nem volt átíratva és az én nevemen szerepelt az előfizetés) és a behajtó cégnek én fizettem ki a tartozást, amit valójában a megállapodásunk szerint ő vállalt. Kérdésem, hogy ezt a "megállapodást ", amit ügyvéd előtt kötöttünk, semmisé lehet -e tenni és kérhetem -e így utólagosan a lakáshasználati díjat.
 
Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A megállapodás meg nem tartása esetén az megtámadható. A megtámadásra a szerződés megtámadásának szabályait kell alkalmazni, vagyis a megtámadónak azt kell bizonyítania, hogy a másik fél megszegte a megállapodást és hogy az olyan mértékű szerződésszegés, amely az egész megállapodás szempontjából jelentős. Amennyiben ezt a bíróság megállapítja, merülhet fel a szerződés hatályon kívül helyezésének és az Ön által jelzett igény érvényesítésének kérdése.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor ügyvéd
www.onlinejogsebesz.hu

 

megosztás
hozzászólások
Balatoni Kurzusok (8), google (3), verseny (2), Rejuvena (19), kábítószer (9), Apák napja (1), 3D (1), cégtörlés (3), ÉrtékTrend extra (7), Tál Zoltán (2), kresz (2), Vigántpetend (1), hévízi kifolyó (3), túlsúlyos (3), oktatas (347), Virágos Magyarország (6), medve (1), Főügyészség (7), angus marha (1), Pálfi László (1), pápa (1), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), vallás (1), Kehidakustány (1), Fodor Edith (3), halottak napja (1), Visionet (1), szépségápolás (8), Eurovíziós Dalfesztivál (1), nő (2), Semmelweis Egyetem (1), Kovács Beatrix (1), Básti Juli (1), dunantul (23), koktél (1), időkép.hu (2), Nagykanizsa (1), életveszély (1), repuloter (64), goldmark muvelodési kozpont (60), keszthely program (1241), DK (13), Rigo Csaba (36), idegenforgalmi adó (1), energia (7), internet (20), alkalmassági (1), Horváth Mariann (1), Balaton-part (10), Kovács Viktória (4)