Virágba boruló városaink 2013. augusztus 13. | 0 kommentár

Nemzetközi szinten, de országosan és helyi vonatkozásban is hatalmas dolog, ha megkapja egy település a virágos jelzőt. Tavaly város kategóriában Hévíz lett az első a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen.

 

Hévíz mellett Csopak mint virágos falu képviselheti hazánkat az európai megméretésen, az Entente Florale Europe versenyen, amelynek díjkiosztó ünnepsége szeptember 27-én lesz a belgiumi Nieuwpoortban. Itt és ekkor derül ki, hogy a benevezett települések közül melyek lesznek a legjobbak. Magyarország huszonhárom éve megmérkőzik, van esélyünk, hiszen eddig hét arany-, tizenkilenc ezüst- és tíz bronzérmet, valamint tíz Európa-díjat nyertünk. Ebből Hévíz 1998-ban elhozott egy ezüstérmet, azóta pedig számos fejlesztés történt a városban. Amellett, hogy folyamatos a virágosítás, a zöld felületek gondozása, Hévíz számos olyan beruházást indított és indít útjára, amelynek fontos célja a tóvédelem.
Van még egy jó hírünk, amelyről már olvashattak részleteket internetes portálunkon, a www.monitormagazin.hu oldalon: ismét nevezett Keszthely Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenyére, amelyet a minisztériumok, az Országgyűlés több bizottsága, valamint számos civil szervezet támogat. A cél közös, a kulturált, rendezett, tiszta, virággal díszített környezet megteremtése és megőrzése. A versenynek minden évben vannak kiemelt témái, az idén a helyi természeti értékek, a tájértékek kerültek a középpontba, kiemelve a növény- és az állatvilág megőrzését. Van egy olyan cél is, amely már túlmutat a helyi kereteken: megismerik Európa-szerte hazánk virágos településeit, így turisztikai régiónkat is. Nyugat-Dunántúl élen jár a nevezésekben, az idei megméretésre negyvenhat település jelentkezett.

ÉrtékTrend extra (7), Egészségfejlesztési Iroda (1), Ács István (10), EU (14), percdíj (1), gyermek (12), Budapest (3), Naszádos Péter (12), Saul fia (7), Novák Péter (1), Négeli Noémi (1), idegenforgalmi adó (1), biztosítás (2), Orbán Viktor (3), transzfer (1), kultura (22), Németh Gábor (1), orosz (1), pannon egyetem (12), Dumaszínház (2), regisztráció (1), vendeglátás (6), punkosdi regatta (9), Nardai Sarolta (1), C+ fesztivál (1), választás (46), sztárportré (3), építész (3), Év szállása (1), balatongyorok jazz (23), életmód (10), Babos Lajos (1), Spa Hévíz (3), gyász (1), ipsos (1), Dublecz Karoly (2), Tour de Hongrie (2), vasút (10), Ranolder (1), Partics Roland Hunor (1), gyenesdias (213), utánpótlás (1), csokoládé (2), gyógyítás (2), Fenyves allé (1), idegenforgalom (174), fogorvos (5), állatok (16), Radnóti Miklós (1), Miss Balaton (1)