Van okunk ünnepelni! 2014. június 03. | 0 kommentár

Kutyasétáltatás vagy éppen bringázás alkalmával is jól látható: napról napra látványosabbak a Balaton-parti beruházás eredményei. Új burkolatot kapott egyebek mellett a vasúti átjáró és a Borbás Vince sétány közötti terület, befejeződött a vasút melletti parkolóhelyek kialakítása. A parti sétányt és a kerékpárutat összekötő KJAVSE-kikötő melletti szakasz térburkolása és a közvilágítás is készen van.

 

Az ünneplés tehát több szempontból is indokolt volt május utolsó napjaiban és június első hétvégéjén, amikor Keszthely a város napja alkalmából több programmal is várta a lakosságot és a vendégeket a tó partján és a belvárosban.

Az önkormányzat nagyobb teret adott más programszervezőknek, civil szervezeteknek és intézményeknek, hogy minél nagyobb számban csatlakozzanak rendezvényükkel az ünnepséghez. A kínálatban jól megfért egymás mellett a komoly- és a könnyűzene, így például a Zala Szimfonikusok és a Budapest Bár koncertje, a sport és a kultúra, így például a Keszthely Triathlon versenye és a Pelso Társaság előadása, valamint a csendes és a pörgős program.

És még nincs vége! Az előttünk álló pünkösdi hétvége is színvonalas programot ígér: június 7–8-án – immár hetedik alkalommal – a Keszthelyi Kilométerek utcai futóverseny indulói és szurkolói népesítik be a város utcáit. Bízzunk abban, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk, és élvezhetjük a hivatalosan pünkösdkor nyitó keszthelyi strandokat, amelyek mindegyike megújult az utóbbi hetekben-hónapokban.
A keszthelyi és környéki programokról folyamatosan találnak információkat a www.monitormagazin.hu portálon, valamint a már több mint hatezer követőt regisztráló Facebook-oldalunkon.

étel (3), 1956 (1), Básti Juli (1), Sifter Rózsa (1), hitel (5), shotokan karate (3), palyazat (164), tour de france (1), Krasznai István (1), Anna-bál (2), Balatoni Kurzusok (8), környezetvédelem (2), ajánló (1148), parlament (72), Zalaegerszegi Törvényszék (12), Márki Péter (1), vasárnapi nyitvatartás (1), kert (1), Golgota Baptista Gyülekezet (1), orvos (23), autizmus (2), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), Klenovics Mónika (2), fogorvos (5), menzareform (4), Pelso Társaság (6), tavaszi szél vizet áraszt (1), Centrál Színház (1), Nardai Sarolta (1), vonat (7), nap (2), Dumaszínház (2), Pálfi László (1), Bethesda (1), VeszprémFest (1), karrier (1), footgolf (1), Manninger Jenő (384), koktél (1), posta (1), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), Tóth Csaba (3), kutyás strand (5), Németh Veronika (1), margaret thatcher (1), életveszély (1), kereszt (1), telihold (1), CT (3), Zalacsány (4)