Szmog helyett 2011. november 08. | 0 kommentár

Hogy mik vannak? Kultúrszmogriadót hirdetett a szegedi REÖK, miután a város polgármestere a szmogriadó tájékoztatási fokozatát rendelte el a megyeszékhelyen. A kulturális központ gondolt egyet, és marketingfogást kreált a bajból: kiállításaira ingyen várja azokat, akik iszkolnának a füstköd elől, és inkább a képzőművészet éltető levegőjét szeretnék belélegezni. Több városban is kellemetlen manapság sétafikálni, nem árt az óvatosság. A két keleti város, Debrecen és Nyíregyháza vezet a listán.

 

Én távol a szmogtól, napsütésben, a Balaton-partján sétálok, és arra gondolok, milyen jó itt élni. Közhelyes meghatározás, de szép és élhető a városunk, még ha kevesen merik is ezt bevallani maguknak. Közel a magyar tenger, ráadásul itt van mellettünk Hévíz, ahol az egészségmegőrzés mellé különleges ízvilágú ételeket is kapunk, csak győzzünk válogatni. A Platán étterem már most készül a Márton-napra. Aztán a jó ételhez kiváló tájbor is dukál, abból sem lesz hiány. A kedvencem a badacsonyi, bármilyen is, könnyedén lecsúszik, természetesen hozzáértően kortyolgatva az elején.

Van jó is a hidegben. Hamarosan beköszönt a forralt boros időszak, már érzem a narancs és a szegfűszeg kevert illatát.
Hangulatok a hétre és 88 milliós turisztikai fejlesztés a Nyugat-Balatonon, ahol már a nyárra gondolnak, legalábbis a pályázatok kapcsán. A kerékpárturizmust vették célba: kitáblázás, útfejlesztés, kerékpárkölcsönzés, szolgáltatások és szálláshelyek, valamint digitális térkép. Lesz itt minden, ami egy jó bicajozáshoz szükséges. A másik fontos elem a West-Balaton-kártya: a Keszthelyen, valamint Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök településeken elindított kedvezményrendszer további bővítése.

A Monitor legújabb száma letölthető itt!
Vaszily Zsolt (3), Március 15 (2), Bethesda (1), tűzoltó (32), tispol (3), Platán étterem (1), alga (1), felmondás (1), tour de france (1), horgász (5), Zala Megyei Közgyűlés (3), rendőr (3), Kehidakustány (1), Darren Cranmer (2), dinnye (1), kulturalis (4), VOLT fesztival (7), voroskereszt (24), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Tar László (1), TRX (22), családbarát (1), uszoda (9), Halház kft (1), Fidesz (14), sport (1085), energia (7), unicef (1), MSZP (17), jovedelem (2), Hosszú Katinka (2), Mándó Zsuzsanna (1), sofőrszolgálat (1), Radnóti Miklós (1), facebook (15), fitt (1), Babos Lajos (1), Könnyid László (1), ÉrtékTrend extra (7), tűzijáték (1), lovaglás (2), migráns (3), georgikon (38), Kvarda Attila (25), Balatoni Hajózási Zrt (4), Burucs Szabolcs (2), Ugrimanók (1), Player's Restaurant & Bar (2), kötélugró (1), Básti Juli (1)