Spa és bor 2013. március 05. | 0 kommentár

Múltkori lapszámunkban részletesen foglalkoztunk a Hévízre érkező orosz vendégekkel, de ne feledkezzünk meg a lengyelekről sem. Március 23-án ünnepeljük a magyar–lengyel barátság napját, április 4-én pedig a helyi magyar napot tartják.

 

Ennek a két eseménynek az előszeleként Spa and Wine címmel az egészségturisztikai lehetőségekre, valamint a bor- és a gasztronómiai kínálatra fókuszálva szervezett roadshow-t a Magyar Turizmus Zrt. lengyelországi képviselete, valamint nyugat-dunántúli és balatoni regionális marketingigazgatóságai február végén.
Lengyelország mindkét régió tekintetében fejlődő és ígéretes piac. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Nyugat-Dunántúlon tavaly 23 ezer lengyel vendégéjszaka realizálódott, ami 16 százalékos emelkedést jelent 2011-hez képest. A Balatonnál a lengyel vendégek száma a múlt évben 17 ezer volt.
Fontosak a külföldiek, akár oroszokról, akár lengyelekről, akár németekről van szó. A vendégszeretetünk meglátszik a statisztikákban is: 2012-ben a kereskedelmi szálláshelyeken a külföldi vendégéjszakák száma 8,5 százalékkal emelkedett az előző évhez képest.
A tavasz közeledtével megszaporodnak a vendégek a szállodákban, mi, magyarok is kedvelt úti célként tekintünk Hévízre, ahol akár egy egész napot is eltölthetünk, jöhet a regenerálódás, a tavaszi fáradtság kiáztatása, illetve ha az időjárás is engedi, a városnézés Keszthelyen.
Facebook-oldalunkon elindult egy új játék: érdekes, eddig nem nagyon látott képeket osztunk meg Keszthelyről, a feladat pedig, hogy felismerjük a részleteket. Igen, néha a belváros épületeire is rápillanthatunk, mert kiderül: mennyi izgalmat rejtenek. Indulhat a felfedezés!
 

A Monitor közéleti lap aktuális száma letölthető itt!

Cserép Letícia (1), Keszthelyi Kiscápák (6), turisztika (94), gasztronómia (5), Ekmann László (1), TRX (22), verseny (2), ötös lottó (101), felveteli (29), sütemény (1), áruház (1), keresztény (2), alternatív gyógymód (1), Katedra nyelviskola (5), husvet (14), fogyasztóvédelem (1), Rejuvena (19), kulturalis (4), fagylalt (6), Havasi Bálint (13), okmányiroda (1), szabadsag (2), menekült (1), bor (26), Novák Péter (1), szolárium (1), FINA vizes világbajnokság (1), marko peter (22), szépségápolás (8), skandinav lotto (81), baleset (169), Németh Veronika (1), vívás (1), nyugdíjas (2), Magyar Turizmus Zrt (45), hullámmasszázs (1), néptánc (4), parkoló (4), katona (1), diákolimpia (1), könyv (1), balatongyorok jazz (23), nyelvtanulás (3), túlsúlyos (3), gyes (2), vitorlázás (37), migráns (3), mobil (2), Biró Lajos (1), Magyar Telekom (1)