Nyár lesz… 2013. június 11. | 0 kommentár

950 ezer belföldi és 350 ezer külföldi ment tavaly a Balatonhoz ‒ olvasható a statisztikákban, bár kíváncsi lennék, valójában hányan utaztuk a magyar tengerhez, engem ugyanis még senki nem faggatott utazási szokásaimról, de ez most mindegy.

 

A fő kérdés, hogyan alakul az idei szezon. Figyelve a változékony időjárást, még nem állítható biztosan, hogy dübörög a nyár. Az egyik vendéglős kérdésünkre elárulta, hogy bizakodó, volt már olyan év, hogy az iskolai nyári szünetben kezdődött el a jó idő, akkor indultak útnak a magyarok a Balatonhoz, tehát semmi nincs még veszve, rosszindulatú, aki június elején temeti a nyarat és a vakációt.
Benkő Krisztina, a Balatoni Regionális Marketingigazgatóság vezetője az egyik országos napilapnak azt mondta, a balatoni turizmus az idén tudja produkálni a tavalyi számokat, sőt enyhe növekedésre számít. A víz minőségével nincs probléma, és több fejlesztés is révbe ért, így új és bővített szolgáltatások is várják a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. Ráadásul két zenei fesztivál is a tónál dübörög, így a fiatalok nyara lehet az idei a Balatonnál, Zánkán és Zamárdiban.
Ha ismét a száraz statisztikákra támaszkodunk, bizakodhatunk: az év első három hónapjában több mint öt százalékkal emelkedett a régió kereskedelmi szálláshelyein regisztrált vendégéjszakák száma 2012 hasonló időszakához képest. Ekkor ugye a szállodák wellnessrészlegei várják a turistákat, nem maga a Balaton, bár egy szép tél végi, tavasz eleji tóparti napfelkelte is megdobogtatja az arra járók szívét.
A szakemberek elmondták, továbbra is cél a fejlesztés, a minőségre kell a hangsúlyt helyezni, a legtöbben már nem a lángosos-sült halas szezonra vágynak, bár azt sem szabad megvetni.

természetgyógyászat (2), Hévíz (1219), Fehér szalag (1), online (1), Balatongyorok (136), alkalmassági (1), recept (178), Szutrély Péter (7), Hosszú Katinka (2), Anna-bál (2), nyugdíjas (2), tűzoltó (32), erdő (2), nav (29), szépségápolás (8), kert (1), csillaghullás (2), bank (7), autizmus (2), Bóka István (1), Sifter Rózsa (1), Love your belly (2), programajánló (19), transzfer (1), jaras (36), Zalaegerszegi Törvényszék (12), ellenőrzés (2), kozlekedes (8), vallás (1), efott (6), temetés (2), Év fája (1), kisterseg (20), Astellas-díj (2), skandinav lotto (81), keszthelyi-hegység (1), világbajnokság (2), Havasi Bálint (13), KFT (1), verklifesztivál (3), GESZ (11), boksz (3), közmunka (1), test (1), Varga Endre (4), életmód (10), Szeiler Stúdió (32), tanulás (2), debrecen uszo eb (16), férfi (1)