Befelé tekintve 2013. november 26. | 0 kommentár

December elsején lesz advent első vasárnapja, kezdődik a várakozás időszaka. Közhelyesen fogalmazva: ismét eltelt egy év. A naptárt figyelve rájöhetünk: ezután szó szerint egy gyorsvonat sebességével egymás után érkeznek az ünnepnapok: Mikulás napja, adventi gyertyagyújtások a sétálóutcában, karácsonyi készülődés, majd szenteste és karácsony, illetve az év végét lezárva a szilveszter.

 

Mostani számunkban már beharangozzuk a városi adventi ünnepsorozat első két hetének kínálatát. Lesznek újdonságok azt a célt szolgálva, hogy kimozduljunk a sétálóutcára, a Fő térre, együtt készüljünk fel a szeretet ünnepére, Jézus születésének napjára. A nagy rohanásban, a vásárlási őrületben legyen néhány óra, amikor magunkra figyelünk, a szeretteinkre gondolunk. Megiszunk a Fő téren egy bögre forralt bort, eszünk egy ízletes rétest, beszélgetünk, vagy éppen átgondoljuk az év történéseit, vágyakozva tekintve a következő esztendőre, 2014-re.

Ehhez megfelelő hangulatot teremthet majd a zene hangversenyek és koncertek által, valamint egy-egy közösségi erővel bíró program, amely lehet akár egy kézműves-foglalkozás, ahol elkészíthetjük az ajándékokat, vagy csak ötleteket meríthetünk, illetve egy gyerekeknek szóló előadás vagy éppen egy szentmise. Mindegy is, milyen programot tekintünk meg, a lényeg, hogy kiszakadjunk egy kicsit a mókuskerékből. A most következő vasárnapok kiváló lehetőségnek bizonyulnak erre is.

Apropó: ajándékötletek. Új videósorozatunkkal, az Örömszerző pillanatokkal a Monitor szerkesztősége kedveskedik azoknak, akik még hisznek a saját készítésű ajándékok erejében, az adni akarás fontosságában. Bízunk benne, a többség ilyen.

szallas (39), diák (4), katasztrofavedelem (44), orvos (23), fagylalt (6), Hollywood (1), kutatók éjszakája (1), választás (46), idegenforgalmi adó (1), police (513), Bálint NatáLia (2), pünkösdi regatta (5), diakhitel (7), kormany (11), bor (26), közétkeztetés (4), Kapolcs (1), természetgyógyászat (2), mentő (9), Csengei Agota (16), Partics Roland Hunor (1), Ugrimanók (1), étrend (4), fájdalomambulancia (2), Kányavári-sziget (1), Astellas-díj (2), homoszexualis (1), marko peter (22), Csikós Beatrix (1), VÉDA (1), LMP (4), internet (20), goldmark muvelodési kozpont (60), Gál Lajos (9), Schmied Zoltán (1), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), tour de france (1), Rezi (1), Koncz Zsuzsa (1), Gyertyánági Endre (1), Ács István (10), Év fája (1), Ruzsics Ferenc (434), vízkereszt (1), Koósz Attila (1), deviza (1), áruház (1), matolcsy gyorgy (1), Ékszertáska (2), Vaszily Zsolt (3)