A jövőnkről döntünk 2014. április 02. | 0 kommentár

Április 6-án lesz az országgyűlési képviselő-választás, amely az idei évtől egyfordulós. Változás az is, hogy kevesebb egyéni választókerületet hoztak létre, nincsenek területi listák, viszont létrejöttek kedvezményes nemzetiségi listák. Zala megye 2. számú országgyűlési egyéni képviselői választási kerületében 22 jelölő szervezet kért ki ajánlóívet és gyűjtött támogatói aláírásokat, végül 12 egyéni képviselőjelöltre lehet majd szavazni Keszthelyen.

 

Minden nagykorú magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásán választó és választható legyen. Az új szabályozás alapján már magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok is szavazhatnak előzetes regisztráció után levélben. Annak, akit bűncselekmény elkövetése vagy belátási képességének korlátozottsága miatt a bíróság a választójogból kizárt, nincs választójoga.
Azok a szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgárok, akik mozgásukban egészségi állapotuk, illetve fogyatékosságuk vagy fogva tartásuk miatt akadályozottak, kérhetnek mozgóurnát.
A választójogról nem lehet lemondani, mivel az a magyar állampolgársághoz kötődik, úgy gondolom, élnünk is kell ezzel a jogunkkal, hiszen a következő négy év rólunk is szól, a jövőnkről döntünk.
Tegyük félre egy pillanatra a médiából özönlő vitákat, hatalmi harcokat, a néhol már ésszerűtlennek látszó kampányokat, s gondoljunk egy kicsit magunkra, a családunkra, az utánunk felnövő generációra. Az ő sorsukról is döntünk, ha elmegyünk választani. Április 6-án, vasárnap reggel 6 és este 7 óra között a mi kezünkben lesz a jövőnk sorsa.

Induló jelöltek:
http://valasztas.hu/hu/ogyv2014/769/769_0_index.html
Hol lehet szavazni?
http://valasztas.hu/hu/ogyv2014/770/770_0_index.html

Tour de Hongrie (2), olimpia (152), pedagógus (6), születés (16), Csokonai társaság (1), magyar (1), vitorlázás (37), túlsúlyos (3), Rejuvena (19), Golden Globe (3), recept (178), punkosdi regatta (9), Burucs Szabolcs (2), Hotel Zenit (3), Varga Terézia (1), párbajtőr (1), telihold (1), kozlekedes (8), unicef (1), korcsolya (4), dinnye (1), Owaimer Aisha (1), ellazulás (1), menza (2), LMP (4), jóga (1), Manninger Jenő (384), belfold (1440), szűrés (1), Don (1), hullámmasszázs (1), vallás (1), Zala Volán (1), debrecen uszo eb (16), Gyertyánági Endre (1), Mikulás (8), gyermekszám (1), facebook (15), keszthelyi nyari jatekok (55), Koósz Attila (1), Biró Lajos (1), Halott pénz (1), Czigány Sándor (2), Donkó Imre (1), Év szállása (1), Silver fitness (1), labdarugas (25), szavazas (9), EU (14), diakhitel (7)