2014. december 16. | 0 kommentár
Online szeretet
A legnagyobb ajándék a szeretet, és hogy együtt lehet a család. Ez a karácsony hétköznapi, de nagyon fontos üzenete. Az ünneplésre való felkészülés pedig az adventi időszak legszebb feladata. Erre figyelmeztetnek bennünket a város csillogó fényei is. Mi is az ünnepre hangolódtunk idei utolsó lapszámunkban.
2014. december 02. | 0 kommentár
Tanulj, tinó!
Több ezer diák vonult fel néhány hete London központjában a felsőoktatási tandíj, a hallgatókat terhelő adósságok és az oktatásra fordított állami kiadások szűkítése ellen tiltakozva.
2014. november 20. | 0 kommentár
Ép és szép
Minden hónapban van valami. A látás hónapja után itt van a fogászati hónap, amelynek célja szintén felhívni a figyelmet az egészségmegőrzés, a szűrővizsgálatok fontosságára.
2014. október 29. | 0 kommentár
A bor dicsérete
A bor évezredek óta hozzátartozik az életünkhöz. A szőlő a gabona mellett az egyik legősibb kultúrnövényünk, istentől valónak, életfának tekintették az emberek. Nem csoda, ha a sumér ékírás az élet szót szőlőlevéllel ábrázolta.
2014. október 12. | 0 kommentár
Tudatosság
Van a családunkban egy első választó. A most húszéves lány először szavazott tavasszal, az országgyűlési választásokon, majd elment az uniósra is, most pedig készül október 12-re, amikor a helyi ügyek jövőjéről dönt a fülke magányában. Tudatos. Az élet minden területén.
2014. szeptember 28. | 0 kommentár
Isten véletek, színészóriások!
Helyey László, Szabó Gyula, Csala Zsuzsa, Hacser Józsa. Mi a közös az említett művészekben? Mindegyik színész ebben az évben hunyt el, ráadásul az év első időszakában. A lista sajnálatos módon a nyár végén tovább bővült.
2014. szeptember 22. | 0 kommentár
Középvárosi Keszthely
179 település alkotja hazánk egyetlen, természeti képződmény köré szerveződő kiemelt térségét, a Balatont, ebből 128 háttértelepülés. A balatoni üdülőkörzet legnépesebb városában több mint 25 ezren élnek, míg a legkisebb településen csak 53-an.
2014. június 03. | 0 kommentár
Van okunk ünnepelni!
Kutyasétáltatás vagy éppen bringázás alkalmával is jól látható: napról napra látványosabbak a Balaton-parti beruházás eredményei. Új burkolatot kapott egyebek mellett a vasúti átjáró és a Borbás Vince sétány közötti terület, befejeződött a vasút melletti parkolóhelyek kialakítása. A parti sétányt és a kerékpárutat összekötő KJAVSE-kikötő melletti szakasz térburkolása és a közvilágítás is készen van.
2014. május 22. | 0 kommentár
Sótlanul élni
Száműzik szeptembertől a só- és a cukortartót a közétkeztetésből, nem lehet majd hozzáadni az ételekhez pluszízesítőszert. A cél, hogy a hazánk lakosságára nagyon is jellemző elhízást visszaszorítsák, és ezt már ugye gyermekkorban el kell kezdeni.
2014. május 12. | 0 kommentár
Igyunk többet!
A tavasszal jött nyárban is fontos a folyadékbevitel – hangsúlyozzák a dietetikusok. A szokatlanul enyhe tél után szinte azonnal kora nyáriasra fordult az idő. Érdemes a hirtelen érkező meleg miatt még inkább odafigyelni a folyadékpótlásra, hiszen az átmeneti évszakok lerövidülése szervezetünk alkalmazkodóképességét is jobban próbára teheti. Figyeljünk oda testünk jelzéseire: a verejtékezésre, a szomjúságérzetre, a vizelet mennyiségére, színére és ennek megfelelően a tudatos folyadékfogyasztásra. Ha lehet, igyunk naponta másfél-két litert.
2014. április 17. | 0 kommentár
Mi mindenre jó a torna!
Gyerekkoromban az esti mese előtt a tévétornára mozogtunk, már amennyire bírtuk követni a Schmitt családot. Azóta is bennem van a jól csengő szlogen: Egy kicsi mozgás senkinek sem árt! Mennyire igaz!
2014. április 02. | 0 kommentár
A jövőnkről döntünk
Április 6-án lesz az országgyűlési képviselő-választás, amely az idei évtől egyfordulós. Változás az is, hogy kevesebb egyéni választókerületet hoztak létre, nincsenek területi listák, viszont létrejöttek kedvezményes nemzetiségi listák. Zala megye 2. számú országgyűlési egyéni képviselői választási kerületében 22 jelölő szervezet kért ki ajánlóívet és gyűjtött támogatói aláírásokat, végül 12 egyéni képviselőjelöltre lehet majd szavazni Keszthelyen.
2014. március 20. | 0 kommentár
Böjt és elhízás
Lakossági állapotfelmérésből álló életmódprogram indul két megyében, így Zalában is. A túlsúlyra és az elhízásra fókuszáló program koordinációját a PTE Egészségtudományi Kara koordinálja, a programot dietetikus és gyógytornász szakemberek valósítják meg.
2014. március 07. | 0 kommentár
Tavaszi szél vizet áraszt?
Olvasom, hogy hétezer vadlúd pihen ezekben a napokban Ipolyvece környékén, a vándormadarak három-négy héttel korábban érkeztek meg, mint más években. A vadludak mellett a récefajok többsége is ideért számos nagy kócsaggal és két pár bütykös hattyúval együtt.
2014. február 18. | 0 kommentár
Fuss, gyalogolj, és maradj talpon!
A múlt év végén volt a Magyar Természetjáró Szövetség megalakulásának 100. évfordulója. A szövetség az 1913-ban létrehozott természetjáró szervezetek jogutódja.
2014. február 17. | 0 kommentár
A jövőbe nézve
2014 a küldetés éve – olvasom a legnépszerűbb közösségi oldalon, amely a tengerentúlon már nem számít a fiatalok kedvenc fórumának, mi azonban évekkel le vagyunk maradva tőlük. Most az azonnali megosztás dívik az amerikai fiataloknál: ha nem olvasod el pillanatok alatt az adott posztot, már le is maradtál. Bennünket szerencsére még nem veszélyeztet a pillanatok bűvköre.
2013. december 10. | 0 kommentár
Nekik is élünk!
Az év utolsó Monitorját tartja a kezében, kedves olvasó. Olyan olvasmányos írásokkal készültünk, amelyekben bemutatunk többek között egy több mint húsz éve Dániából Keszthelyre és környékére költöző gazdálkodót, aki különös szemüvegen keresztül szemlél bennünket, magyarokat, valamint egy 65 éves teniszezőt, aki elárulta, hogy sport nélkül nem tudna élni, tulajdonképpen a szeretteinek is tartozik annyival, hogy egészséges.
2013. november 26. | 0 kommentár
Befelé tekintve
December elsején lesz advent első vasárnapja, kezdődik a várakozás időszaka. Közhelyesen fogalmazva: ismét eltelt egy év. A naptárt figyelve rájöhetünk: ezután szó szerint egy gyorsvonat sebességével egymás után érkeznek az ünnepnapok: Mikulás napja, adventi gyertyagyújtások a sétálóutcában, karácsonyi készülődés, majd szenteste és karácsony, illetve az év végét lezárva a szilveszter.
2013. október 29. | 0 kommentár
Mini-Magyarország: minden egy helyen
Van egy csodálatos város hazánkban, amely a maga látványosságai mellett mást is kínál. Nem is akármit. Egy miniországot. A történelmi Magyarország közepén fekvő szarvasi makettparkban helyet kapott egyebek mellett Hévíz is.
2013. október 08. | 0 kommentár
Nem értem…
Az emlőrák évente csaknem 2500 nő életét követeli Magyarországon. Eennek oka jórészt abban keresendő, hogy többségüknél már csak előrehaladott klinikai stádiumban ismerik fel a daganatot.
1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160   161-180   181-200   201-220
proa (1), diákolimpia (1), ország torta (1), internet (20), egeszsegugy (263), Kvárta Mátyás (43), drog (3), jövőkutatás (1), facebook (15), utca embere (8), humanitárius település (1), Villányi Éva (1), halál (42), erdekes (538), közmunka (1), Balatoni Hajózási Zrt (4), SzezOn bevásárló közösség (1), gyilkosság (1), kerekpar (19), Balatonfüred (2), onkentes (3), kötélugró (1), Révai Gábor (1), atlétika (6), ÉrtékTrend (32), Centrál Színház (1), Horvath Terez jegyzo (29), advent (188), költészet napja (2), Mátrai Gabriella (2), Bálint NatáLia (2), daganat (6), Katedra nyelviskola (5), kutya (16), Pappné Beke Judit (1), hegyalja fesztival (3), Spar (1), Golfclub Imperial Balaton (2), testkezelés (2), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), törvény (1), olimpia (151), vállalkozó (2), Golgota Baptista Gyülekezet (1), karácsony (17), kilométer (1), családbarát (1), előadás (14), béremelés (2), Ugrimanók (1)