Újult erővel folyik a munka a keszthelyi belvárosban

2012. március 05.
Hamarosan elkészül a Szentháromság szobor kőkorlátja, újabb kertészeti munkák kezdődnek a Fő téren, és a rendház előtti nagy szökőkút építése is jó ütemben halad.

A Szentháromság szobor korlátját homokkőből készítik a kőfaragó szakemberek. Miután az elemeket a helyükre rögzítették, színezéssel és speciális felületkezeléssel gondoskodnak arról, hogy hasonlóvá váljanak a jóval idősebb szobor anyagához.

Folyamatosan dolgoznak a szökőkút alépítményén, jelenleg a vízgépházat, és a nagy víztárolótartályt alakítják ki a kivitelező szakemberei. A betonépítési munkák várhatóan március végére készülnek el, ezt követi majd a szükséges közműcsatlakozások kiépítése, végül a terület térburkolása is megindulhat.

Ezzel párhuzamosan megkezdődik a régészeti emlékek bemutathatóvá tétele: a feltárt középkori kapubástya-elemet és a falmaradványt részlegesen visszaépítik, ezzel a tér látványos elemekkel gazdagodik majd, emléket állítva a város több évszázados múltjának.

Hamarosan újabb kertészeti munkák indulnak a téren: a városháza és Balaton Színház elé tervezett zöldfelületeket, ágyásokat a kertészek még rügyfakadás előtt beültetik, hogy minél biztosabb legyen a növényzet megmaradása, fejlődése. A nyugati térrészhez hasonlóan fák, cserjék, és virágok díszítik majd a területet.

A várkert keleti határoló bástyája, a nyugati térfal és a Szentháromság szobor elkészült világítását nemrégiben ellenőrizték a tervezők és a városvezetés. Az elképzeléseknek megfelelően hangulatos és biztonságérzetet sugalló éjszakai világítást kapott a tér, és a szolidan megvilágított homlokzatokról visszaverődő fény kellemes látványt nyújt a belvárosban. Hasonló megoldással látják el később a templom, rendház és gimnázium épületegyüttesét, valamint a várbástyát és az új szökőkutat is.
 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
repülő (1), szabadsag (2), bezárás (1), Happy Dixieland Band (8), menzareform (4), megemlékezés (9), Bock Bisztró (12), utánpótlás (1), bíróság (8), felmondás (1), drog (3), Intersport (1), Oláh Péter (2), ZalaSprings Golf Resort (2), kezilabda (63), Kocsis László (1), kollégium (1), képviselő-testület (37), labdarugas (25), Tour de Hongrie (1), Somogyi Zoltán (1), Egészségfejlesztési Iroda (1), jég (4), Koósz Attila (1), pollen (3), balett (1), kulturalis (4), Papp Gabor (224), Burgonyakutatási Központ (2), szűrés (1), debrecen uszo eb (16), pünkösdi regatta (5), mozi (12), Golfclub Imperial Balaton (2), Pápai Gábor (2), atlétika (6), hospice (1), adó (6), Könnyid László (1), Hírek képekben (10), alternatív gyógymód (1), koktél (1), lotus (1), kutya (16), jogosítvány (1), Bányai László (2), kerekpar (19), Balaton átúszás (3), Nyitott Balaton (2), Hévíz SK női kézilabda csapata (1)