Belváros-program: márciustól felpörögnek az események

2011. február 01.
Több fontos változásra számíthatnak a keszthelyiek március elejétől a belvárosban; a munkák megindulásával együtt a forgalmi rend és a buszközlekedés is módosul.

Egyszerre kezdődik meg a felújítás a tér nyugati oldalán (a gyógyszertár előtt, a taxiállomásnál), a Szentháromság szobor körül, a templomnál és a Várkertben. A Kossuth utca felől ezalatt nem lesz lehetséges az áthajtás a Bem és Erzsébet királyné utcák irányába. A Kossuth utcáról továbbra is megközelíthető lesz a Széchenyi utca, és az Erzsébet királyné utcából is szabad átjárás lesz a Bem utca felé.

A Várkertben első lépésként elmozdítják helyükről a szobrokat, és megkezdődnek a zöldterületi munkák. Ezzel egy időben a Fő tér több pontján régészeti feltárás zajlik majd, a templomtorony köré is állványzat kerül. A Szentháromság szobrot a színház elől elszállítják restaurálásra, és később már az eredeti helyén, a városháza előtt állítják fel újra.

Fontos változás, hogy március 16-ától megszűnik a Fő téren áthaladó buszközlekedés: a mellékelt ábra szerint a távolsági és helyi járatok az autóbusz-állomástól egyaránt a Szent Miklós – Bercsényi utcán haladnak majd. Az állomás irányába zajló forgalom a jelenleg is érvényben levő útvonalon marad: a helyi járatok a Bercsényi utcai körforgalomtól továbbra is a rendőrség felé, a Deák Ferenc, majd Sörház utcára kanyarodnak, a távolsági buszok pedig változatlanul a Bercsényi – Szent Miklós úton közelítik meg a pályaudvart. A Gyenesdiás felé tartó buszok forgalmát a változás egyáltalán nem érinti; a helyi járatok továbbra is a piaci megállót használják, a távolságiak pedig a Lovassy utcán mennek.Februárban a városvezetés átfogó lakossági tájékoztató napot szervez, melyen minden érdeklődő választ kaphat a kérdésére, és részletes térképes tájékoztató kiadványon követhetik figyelemmel a keszthelyiek a változásokat.
Addig is a www.keszthely-epul.hu honlapon folyamatosan frissített információkat találhatnak az érdeklődők, a városházán pedig Németh Gábor főépítész várja a kérdéseket, és a leendő belvárost ábrázoló maketten mutatja be a változásokat. A www.keszthely-foter.hu címen internetes fórum üzemel, ahol bárki felteheti kérdéseit a projektmenedzsment tagjainak.

megosztás
hozzászólások
voroskereszt (24), Tar László (1), Rio 2016 (32), Balatonfüred (3), pedagógus (6), Gyarmati Noémi (1), Ekmann László (1), europa-bajnok (5), építész (3), Virágos Magyarország (6), Horváth Lászlóné (1), 1956 (1), margaret thatcher (1), egyetem (188), fitt (1), Bálint NatáLia (2), Dumaszínház (2), eon (2), Marsalkó Dávid (1), matolcsy gyorgy (1), Visionet (1), állatkert (1), minimálbér (1), Top 50 (1), Halott pénz (1), Balaton-part (10), Bóka Péter (1), Torsa Dániel (1), Keszthely HUSZ (3), Hanse (2), Fodor Edith (3), Ranolder (1), barista (3), Bocuse (3), repuloter (64), Kapolcs (1), jégpálya (4), tanulmány (11), Ollári Barbara (1), Budapest (3), Tál Zoltán (2), Love your belly (2), ZalaSprings Golf Resort (2), újszülött (1), életveszély (1), erdekes (538), Sziládi-Kovács Tibor (2), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), jótékonyság (3)