Első helyezés a Zala megyei szakmai versenyen

2012. szeptember 13.
Augusztus 11-re sokáig fog jó szívvel emlékezni a Szent András Reumakórház Tündérrózsák elnevezésű csapata. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Zala Megyei Területi Szervezete által meghirdetett, Hivatásunk mesterei vagyunk II. című szakmai versenyen az első helyet vívta ki magának és kórházának a háromfős csapat.

Csörnyei Mária ápolási igazgató – aki a területi oktatási bizottság tagjaként vett részt a versenyen – elmondta: második alkalommal zajlott a szakmai verseny, amelyre hét csapat – három-három fővel – jelentkezett a megyéből. A Zala Megyei Kórházban megrendezett verseny kitűnő szervezésű és jó hangulatú volt, a szakmai tudásra épített feladatokat tesztek alapján és játékos, szituációs formában kellett megoldani. A verseny mindvégig szoros volt, mert minden csapat „vérre menően” harcolt a sikerért – mesélte az ápolási igazgató.
− Kórházunkat a Tündérrózsák nevű csapat képviselte, amely végig vezetett, s bár szoros volt a mezőny, az első helyezést érte el. A csapat tagjai fogják Zala megye szakdolgozóit képviselni októberben az országos szakmai versenyen Budapesten. Ápolásvezetőként nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen munkatársakkal dolgozhatok együtt, sok sikert kívánok nekik az országos megméretésen – tette hozzá Csörnyei Mária.

Elmélyült szakmai felkészülés előzte meg a versenyt

Dr. Fülöp Jánosné, a csapat vezetője elárulta: tisztában voltak azzal, hogy ez egy könnyed, játékos vetélkedő lesz, mégis úgy érezték, szakmai felelősséggel tartoznak kórházuknak, illetve a betegeiknek.
− Az ápolástan Florence Nightingale óta kiemelkedik az egyszerű betegellátás, gondozás nemes, ám mechanikus felépítéséből. Szoros összhang szükséges az orvosi tevékenység és az ápolói munka között. Tudnunk kell, mit miért rendel az orvos, melyik laborparaméter mit takarhat, illetve egy-egy sürgős helyzet ellátásában is ütőképes erőt kell képviselnünk a csapatban – árulta el a Fülöp Jánosné, amikor a felkészülésről, a kórházi mindennapokról és a verseny hangulatáról kérdeztük. − Rendszeresen kéznél vannak a szakkönyvek, hiszen, up to date tudással kell rendelkeznünk nekünk is, csak ezúttal egy-két régebbi anyagot újra átfutottunk, hiszen olyan szakterületeket is érintett a verseny, amelyeket nem használunk aktívan a mindennapokban. Ilyen például a gyermekgyógyászat vagy az urológia. Családias légkörben fogadtak bennünket, ami nekem külön jólesett, mert számomra mindenki ismeretlen volt. A Szent András Reumakórházban is csak kilenc hónapja dolgozom, ezért a kórházon kívüli szakmai kapcsolatok ápolására is kitűnő lehetőségnek bizonyult ez a rendezvény. Egyes feladatok, például a játékos bemutatkozás sokszor hatalmas nevetésbe fulladt, de a szakmai tesztek segítettek lehűteni a fejeket. A latin szótár, a mozaikszavak értelmezése, az újraélesztés témaköre, valamint a kőkemény szakmai keresztrejtvény jól megdolgoztatta a csapatot – tette hozzá a csapatvezető.

A Tündérrózsák csapata

A vezető dr. Fülöp Jánosné, aki a belgyógyászati szakrendelő diplomás ápolója. A szakápolói vonalat Varjas Orsolya képviselte, aki a kórházi munkája mellett hospice-szakápolóként is segíti a daganatos betegeket nehéz küzdelmükben. A hévízi kórház biológiai terápiás munkacsoportjából Pas Zoltánné volt a team harmadik tagja.

megosztás
hozzászólások
Clemens Zsófia (1), ponthatar (6), Lel Ki Főzde (1), keszthelyi-hegység (1), antsz (15), egyház (2), Krasznai István (1), Németh Gábor (1), SzezOn bevásárló közösség (1), balatongyorok jazz (23), telefon (3), Use Unused (1), pszichoterápia (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), Krepsz Zoltán (38), Magyarország tortája (1), Via Hotel (1), Varga Andrea (13), ló (1), vuz kft (17), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), természet (2), Gyarmati Noémi (1), belfold (1440), Vajda János Gimnázium (22), Bibó Gimnázium (1), footgolf (1), Owaimer Aisha (1), Serenity Hill (1), szavazas (9), szunyog (3), hospice (1), Táncpanoráma Keszthely (10), Bocuse (3), Bányai László (2), Pampetrics Milán (2), sport (1085), vonyarcvashegy (158), kitüntetés (6), Fodor Márk (8), szabadsag (2), politika (37), kutya (23), tabor (6), 3D (1), alga (1), hegyalja fesztival (3), ellazulás (1), Schmied Zoltán (1), Owaimer Zoheir (1)