Zenészek a zenéről: gyógyít, felemel, energiát ad

2014. szeptember 06.
Régen ismert tény, hogy a dallamos zene ki­kap­csolja a hallgatóját, észrevétlenül is feszültsé­get old a szer­vezetben. A Szegedi Ifjúsági Napokon kér­dez­tük a zenészeket, miben segíthet a rit­mus, hisz­nek-e a zene jótékony hatásában.

Mindig is voltak és lesznek olyan lelki fájdalmak, szerelmes, boldog vagy szomorú pillanatok, amikor keresi az ember a vigaszt, a zene pedig ebben is segít. Gyógyító erővel bír a muzsika a lélek számára - nyilatkozta Csík János.

Sena azt mondja: amikor rossz passzban vagyok, olyan zenét hallgatok, ami elgondolkodtat, azt sugallja, hogy van ennél lentebb is. Ilyenkor Billie Holiday vagy Nina Simone mélyebb lemezeit hallgatom.

A dal egy nagyon fontos alapegysége az emberi érzéseknek, életerőt ad - véli Lovasi András. Saját magamon is érzékelem, hogy van hatása egy-egy dalnak, működik. A mai napig meg tudok hatódni egy Karády Katalin számon, vagy ha hallok egy Beatles dalt.

A ska, a maga ritmusosságával abszolút alkalmas a transz elérésére, emellett van egy nagyon vidám, dallamos motívumkészlete - avat be a részletekbe KRSA.

A médium, a megnyilvánulás, az ég és föld közötti létraépítés a zenecsinálás lényege. Az anima név a lélek női megfelelője, inkább az érzékeny szegmensünk nyilvánul meg a dalainkban - árulta el Prieger Zsolt.

Már a szövegírásnak, az alkotói folyamat kezdetének is van egy terápiás része. Ez áldás is és teher is. Én reggel sokszor arra kelek, hogy „Standby” vagyok, nekem kell valamit alkotnom. Amikor pedig leírom, könnyebb lesz, oldódik a feszültség - vallotta Likó Marcell.

Bővebben:
Tiszatájonline
http://tiszatajonline.hu/?p=60955

megosztás
hozzászólások
jóga (1), LMP (4), gazdasag (363), KeszthelyFest (15), Tour de Hongrie (2), tartozás (1), alakformálás (6), munkahely (8), mellrák (1), termálfürdő (1), fesztival (93), pollen (3), Zala Megyei Főügyészség (4), kormany (11), gyenesdias (213), sajtóközlemény (5), Bethesda (1), Z. Karvalics László (1), spinning (2), jogsebész (9), augusztus 20. (5), Hollywood (1), Ács István (10), Joós Adél (1), dohany (15), életmód (10), tabor (6), fürdő (2), tanulmány (11), euronews (1), Ékszertáska (2), Vigántpetend (1), Balaton (1157), katasztrofavedelem (44), Astellas-díj (2), Tar Ferenc (3), középiskola (1), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), hűtőgépcsere-program (1), onkormanyzat (481), Ollári Barbara (1), szakma (1), tavasz (1), munkaszünet (1), ARC (1), tornádó (1), advent (226), Max (83), Dublecz Karoly (2), törvény (1)