Zamárdiban lesz az utolsó előtti Red Bull Air Race verseny

2019. május 29.
A Red Bull szerdán honlapján jelentette be, hogy jövőre nem folytatja a műrepülős vb-t, melynek a 2003-as megalapítása óta több mint 90 versenye volt.

Az idei lesz a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő világbajnokság utolsó szezonja, július közepén Zamárdiban rendezik a sorozat történetének utolsó előtti versenyét.

"Ezek az események a világ legkivételesebb pilótáinak adtak lehetőséget arra, hogy alacsony repülési magasságban, nagy tempóban bemutatott extrém manőverekkel mérjék össze tudásukat" - írta közleményében a Red Bull.

A sorozat megszűntetését az osztrák cég azzal indokolta, hogy bár az Air Race a legmagasabb minőségű sportrendezvények egyike, mégsem vonzott olyan nagy létszámú érdeklődőt, mint más, a Red Bull által rendezett világesemények.

A műrepülős vb-sorozat június közepén az oroszországi Kazanyban folytatódik, majd a Balatonra, Zamárdiba látogat a mezőny július 13-14-én. Az utolsó Red Bull Air Race-viadalt Japánban rendezik szeptember elején.

A magyarországi futamra 13. alkalommal kerül sor, ez rekord a sorozat történetében, ugyanakkor most először nem Budapest lesz a helyszín, miután február elején a Főpolgármesteri Hivatal bejelentette, hogy a főváros nem ad engedélyt a viadalra.
Az idei szezon február elején Abu-Dzabiban indult, eredetileg nyolc versenyből állt volna, de a mostani közlemény szerint már csak három helyszínen, Oroszországban, Magyarországon és Japánban lesz futam.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
diakhitel (7), Halott pénz (1), jogosítvány (1), árviz (2), tabor (6), Szent Márton (3), Pampetrics Milán (2), Egészségfejlesztési Iroda (1), operatőr (1), Hévízi-tó (1), sajtóközlemény (5), republic (1), Laky András (2), pszichoterápia (1), Hanse (2), Zalaköveskút (1), Bányai László (2), autizmus (2), rezsi (18), étrend (4), gyes (2), ajándék (8), állami támogatás (1), Zala folyó (1), Fidesz (14), Biró Róbert (15), zeneszerző (1), parkolás (8), drog (3), jaras (36), kormany (11), Kvarda Attila (25), horgász (5), Vatikán (1), pálinka (2), gyermekfelügyelő (1), Brüsszel (1), Tál Zoltán (2), Oroszlán Zsolt (2), Katedra nyelviskola (5), jatek (2), hirdetés (1), Zalaegerszegi Törvényszék (12), Forstner Anna (1), cselgáncs (1), úszás (22), borünnep (24), sztár (2), szallas (39), állami (1)