Zalaegerszegi TE - Az "új esélyek" csapata

2019. december 16.
A Zalaegerszegi TE hét év után tért vissza az első osztályba, és a nyári átigazolási időszakba Sallói István sportigazgató mindent elkövetett azért, hogy a kiesés szele messze elkerülje a csapatot.

És azt is, hogy újra hosszú éveken át állandó résztvevői legyenek a magyar NB1-nek mint azt 1994 és 2012 között tették, a Betclic bónusz adatai alapján.

Több olyan nagy potenciállal rendelkező játékos került a csapathoz, akiknek korábban komoly karriert jósolt magyar labdarúgó szakma, de a beléjük fektetett bizalmat és reményt egyelőre bőven alulteljesítették. Most Zalaegerszegen egy új (és lehet utolsó?) esélyt kapnak arra, hogy bizonyítsák a bennük szunnyadó tehetséget. Őket vesszük górcső alá.

Tamás Krisztián

A nyáron érkezett kölcsönbe a MOL Fehérvár csapatától a 24 éves balhátvéd. Ő a 2010-es évek elején a  magyar futball egyik legnagyobb reménysége volt, miután 2011-ben a Szombathelyi Haladás akadémiáján nevelkedő futballistát leigazolta az AC Milan. Az olasz sztárcsapat utánpótlásában három évet töltött, de a felnőttek között nem sikerült bemutatkoznia. 2014 nyarán a másodosztályú Varese csapatának adták kölcsön, ahol mindössze négy bajnoki mérkőzésen szerepelt, így félév után váltott, így került a Slavia Praha csapatába, ahol 11 mérkőzésen léphetett pályára a cseh élvonalban. A következő szezon kezdetén az AC Milan végleg megvált Tamástól, aki újra az olasz másodosztályba találta magát, a Spezia csapata szerződtte őt véglegesen, ahol 2015-2017 között csak 5 mérkőzésen lehetett a csapat tagja. Ezután döntött úgy 2017 januárjába, hogy hazatér Magyarországra, a szezon végén kieső Gyimót alapembere volt a következő félévben. Viszont neki nem kellett követnie csapatát a másodosztályba, mert a MOL Fehérvár (akkor még Videoton) szerződtette a fiatal futballistát. Székesfehérváron szintén nem sikerült alapemberré válnia, két év, 18 meccs és egy bajnoki cím után került kölcsönbe Zalaegerszegre, ahol jelenleg a bajnokság feléhez közeledve kilenc mérkőzésen lépett pályára. Az utánpotlás válogatottaknak folyamatosan a tagja volt, de a felnőtt csapatba még nem mutatkozott be.

Bobál Gergely

A 24 éves támadó már régi-új játékosnak számít a zalai alakulatnál, ugyanis már a 2016/17-es szezont is itt töltötte, majd véglegesen 2019 januárjában került a csapathoz, az 1xBet alternatív link információi alapján. Bobálra akkor figyelt fel a magyar labdarúgó közvélemény, amikor a 2012-es Puskás-Suzuki kupán, amelyen többek között a Real Madrid utánpótláscsapata is részt vett, a győztes Budapest Honvéd tagjaként négy gólt szerzett a Puskás Akadémia elleni döntőben. Ekkor mindenki azt gondolta, hogy ő lesz a Honvéd következő saját nevelésű sztárja, akit akár külföldön is komoly ajánlatokkal csábítanak majd. De nem így lett. 2012-től 2017-ig mindössze 16 mérkőzést játszott a nevelőegyesüléteben a magyar első osztályban, ezeken nulla gólt szerezve. Többször is kölcsön adta őt a Honvéd, volt a Gyirmótnál, a Wolfsburg második csapatánál és az első zalaegerszegi időszaka is ide tartozik. A másodosztályban folyamatosan termelte a gólokat, idén a kék-fehéreknél megkapja a lehetőséget, hogy az NB1-ben is bebizonyítsa, hogy képes erre. Jelenleg 14 meccsen 4 gólnál tart.

Radó András

A 26 éves támadó középpályást a nyáron szerezte meg a Zalaegerszeg a Puskás Akadémia csapatától. Radó a szombathelyi Illés Akadémián nevelkedett, majd 18 évesen 2011-ben már a felnőttek között is bemutatkozott az első osztályban, ahol végül 12 meccsen 2 góllal és 8 gólpasszal zárt. A következő szezonban 19 évesen már a liga egyik legjobb támadó játékosának számított, és természetesen a Haladás alapemberévé vált. A 2013/14-as szezonban az NB I legjobb 21 éven aluli játékosának választották, melyre rá is szolgált 14 góljával és 11 gólpasszával, ezzel nagyban hozzájárult, hogy a szombathelyi alakulat a hatodik helyen végzett a bajnokságba. Ekkor már több magyar ,,topcsapat" is hívta, többek között érdeklődött az Újpest FC és a Videoton FC is, de végül a Ferencvárosnál kötött ki. Radó az idény folyamán 25 bajnokin hat góllal járult hozzá a bajnoki cím megszerzéséhez, valamint kupagyőzelmet ünnepelhetett a zöld-fehér csapattal. A következő 2015/16-os szezonban Thomas Doll vezetőedző jóval kevesebb lehetőséget adott a fiatal játékosnak, aki ezt követően 2017-ben a Puskás Akadémiához távozott. A bajnokság elején Radónak eltört a lába, a visszatérése után már nem tudott alapemberré válni a felcsúti csapatnál, így 2019. július 3-án az élvonalba visszajutó Zalaegerszeghez szerződött. A jelenlegi szezonban 15 mérkőzésen 5 gólnál tart.

megosztás
hozzászólások
Top 50 (1), police (513), vízimentő (5), Schmied Zoltán (1), szűrés (1), Street Festival Keszthely (1), angus marha (1), Joós Adél (1), gasztroblogger (2), Illés Fanni (1), Major Veronika (5), Tar László (1), Március 15 (2), ökölvívás (2), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), könyv (1), Tóth Csaba (3), konyvtar (103), Hegyi Roland (HR) (5), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Csángó Zsuzsa (1), Rigo Csaba (36), hűtőgépcsere-program (1), keszthelyi-hegység (1), kékszalag (12), Jazz Fiesta (2), efott (6), Halház kft (1), Gál Lajos (9), gazdasag (363), freestyle foci (1), Zalacsány (4), képviselő-testület (37), Bagyinka Tímea (1), politika (37), bor (26), nő (2), Együtt (1), Cserszegtomaj (124), farsang (2), La Montanara (1), vendeglátás (6), Év fája (1), cukorbetegség (2), cipősdoboz (3), étterem (11), georgikon (38), alga (1), menekült (1), Balatoni Hajózási Zrt (4)