Zalában kamionok akadtak el, zárva volt a letenyei határátkelő

2013. január 17.
Több helyszínen is kamionok akadtak el Zala megyében a csütörtökre virradó éjjel leesett hó miatt, Letenyén éjszaka a horvát hatóságok lezárták a határátkelőt is.

Farkas Diána, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: éjszaka hat helyszínre hívták a tűzoltókat elakadt kamionok miatt, és többször előfordult, hogy a kivonuló egységeknek útközben is újabb megcsúszott teherjárműveknek kellett segíteniük. Főként a 74-es és 75-ös út kereszteződésében, a baki tetőnél álltak le a kamionok, mert nem tudtak felkapaszkodni az emelkedőn.
Szerda este fél tíztől a horvát hatóságok az időjárási és útviszonyokra tekintettel lezárták a kamionok elől a letenyei határátkelőt. A forgalom csütörtök reggel, nem sokkal 6 óra után indulhatott meg Horvátország felé.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala megyei ügyelete az MTI érdeklődésére közölte: a hét elején lehullott mintegy 30 centis hóra csütörtök reggelre még mintegy 10 centiméternyi friss hóréteg hullott. Több mint 30 gép tisztítja az utakat, a megye minden útja járható, de a feltámadó szél a 75-ös és a 76-os úton több helyen is hónyelveket hozott létre az úttesten, ami nehezítheti a közlekedést. mti

megosztás
hozzászólások
sorkötelezett (1), téligumi (1), VÉDA (1), kresz (2), Magyarország tortája (1), mobil (2), emléknap (1), kábítószer (9), Kardos Gábor (6), keresztény (2), tour de france (1), szűrés (1), természet (2), GESZ (11), Csikós Beatrix (1), temetés (2), sportlövő (2), étrend (4), margaret thatcher (1), hazassag (6), Oroszlán Zsolt (2), Spar (1), könyv (1), Jobbik (10), Csöre Gyula (1), állatkínzás (2), 3D (1), Hévíz (1219), korcsolya (4), Vaszily Zsolt (3), polgármester (153), paleo (13), gerincvédelem (1), Magyar Turizmus Zrt (45), Németh Veronika (1), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), Golfclub Imperial Balaton (2), Tóth Gergely (1), Hanse (2), HIV (1), Hegyi Roland (HR) (5), tűzijáték (1), gyes (2), Szent Márton (3), Alsópáhok (51), ökölvívás (2), ARC (1), Nyitott Balaton (2), test (1), Főügyészség (7)