Zalában fogtak el fővárosi kábítószer-terjesztőt és vevőjét

2013. március 27.
Előzetes letartóztatásba került három budapesti férfi, aki közül kettőt az M7-es autópálya zalai szakaszán értek tetten kábítószer eladása közben a rendőrök - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója szerdai zalaegerszegi sajtótájékoztatóján.

Szukics Ferenc elmondta: a rendőrök a sztráda zalakomári pihenőhelyénél múlt pénteken ellenőriztek egy autót, amelyben a sofőrön kívül még egy férfi ült. A sofőr éppen eladni készült az utasnak 228 grammnyi kábítószer-tartalmú növényi származékot, amelyet az autóban foglaltak le.
A 33 éves K. Balázs és a vevő, a 37 éves L. György budapesti lakos elfogása után házkutatásokat tartottak náluk. Az eladónál további kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint a csomagoláshoz szükséges eszközöket találtak, valamint csaknem félmillió forint készpénzt.
Eljutottak a rendőrök az eladó kapcsolatához is, a 33 éves J. Lászlóhoz, az ő XX. kerületi családi házának pincéjében kannabiszültetvényre bukkantak, ahol 14 szál élő növényt és 55 növényi szárat is találtak. A termesztő felkészültségére jellemző, hogy a világítást, az öntözést, a tápoldatos ellátást és a szellőztetést számítógépes vezérléssel biztosította - mondta el a bűnügyi igazgató.
A három férfit a Zalaegerszegi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.
Szukics Ferenc az MTI kérdésére elmondta azt is: egyelőre vizsgálják, hogy a budapesti eladó és vevő miért éppen Zalában akarta lebonyolítani az üzletet, vizsgálják továbbá a grammonként átlagosan ezer forint piaci értékű kábítószer terjesztésének láncolatát is. Kérdésre hozzátette: a vevőnek már volt bírósági ügye, vagyon elleni bűncselekmények miatt.
Az MTI más hivatalos forrásból úgy tudja: a vevő - akinek számos hasonló ügye volt korábban - valószínűleg rablási szándékkal beszélte meg a találkozót az eladóval. mti

megosztás
hozzászólások
kábítószer (9), gerincvédelem (1), mobil (2), Balaton (1157), méregtelenítés (1), power-bank (1), tispol (3), spinning (2), Hotel Zenit (3), mozi (13), hotel mirage (1), emléknap (1), piac (6), ajándék (8), antsz (15), advent (226), viz (1), szerelem (1), Szeiler Stúdió (32), autó (3), múzeumok éjszakája (4), sorkötelezett (1), áruház (1), Sziládi-Kovács Tibor (2), költségvetés (1), gépjármű (1), Magyar Telekom (1), ARC (1), torkos csütörtök (3), retro (1), erettsegi (72), La Montanara (1), középiskola (1), választás (46), relaxáció (1), debrecen uszo eb (16), újév (6), Bóka Péter (1), természet (2), cipősdoboz (3), pedagógus (6), Kehidakustány (1), skandinav lotto (81), álommeló (1), Erdély (2), maraton (59), rendőr (3), Cséby Géza (5), szakma (1), balatoni strandbelépő (1)