Zalában 11 út járhatatlan, korlátozták a buszközlekedést

2014. február 02.
A szombat kora este tartó ónos esőzés miatt Zalában 11 út járhatatlanná vált, néhány kisebb baleset is történt az utakon, a lefagyások miatt Lenti térségében korlátozták a buszközlekedést. Továbbra is az egész megyére érvényes a szombat este elrendelt kamionstop - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A megyében a 86-os főúttól nyugatra eső területeken a folyamatos sózás mellett is kritikus a mellékutak felülete az intenzív jegesedés miatt. A fokozott csúszásveszély miatt éjszaka gépjárművel járhatatlanná vált 11 útszakasz, két települést, Szécsiszigetet és Tormaföldét közúton nem lehetett megközelíteni.
A megye teljes területén továbbra is érvényben van a szombat este a kamionok számára elrendelt közlekedési tilalom.
A hajnali információk szerint Lenti térségében még jegesek a mellékutak, a megye többi területén a folyamatos síkosságmentesítés eredményeként sónedves az úthálózat, de mindenütt lehet számítani lefagyásra. Zala déli területein a hőmérséklet kissé emelkedett, így ott már kevésbé kell számolni jeges útszakaszokkal.
A Zala Volán tájékoztatása szerint az ónos eső miatt a zalai utakon kialakult közlekedési helyzet kapcsán korlátozták az autóbusz-közlekedést. A síkossá vált útszakaszokon az autóbuszjáratok nem vagy csak jelentős késésekkel közlekednek.
   
A jeges utakon kisebb balesetek is történtek a megyében. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint szombat este négy személyautó csúszott egymásba Zalaegerszegen, a Hegyi úton. A balesetben az egyik autó vezetője nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, őt a mentők kórházba vitték.
A katasztrófavédelmi közlése szerint Türje és Jánosháza között egy személygépkocsi a jeges útról az árokba csúszott. Senki nem sérült meg, a járművet csörlő segítségével vontatták ki az árokból a tűzoltók.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közölte: Zala megyében 38 munkagép dolgozik folyamatosan az utak síkosságmentesítésén, de a kritikus helyzet miatt nyomatékosan arra kéri a közlekedőket, hogy ne induljanak útnak.

megosztás
hozzászólások
Forstner Anna (1), Varga Andrea (13), orvos (23), Rtime (5), pszichoterápia (1), gyenesdias (213), utazas (15), téligumi (1), kiállítás (16), csillaghullás (2), csokoládé (2), telihold (1), íjászverseny (1), Use Unused (1), vlog (4), Szeiler Stúdió (32), nap (2), nyaralas (12), Polgári vélemény (6), Torsa Dániel (1), Keszthelyi Táncpanoráma (7), Biró Róbert (15), Burgonyakutatási Központ (2), Sziládi-Kovács Tibor (2), felmondás (1), repülő (3), muzeum (55), Havasi Bálint (13), vadász (2), traffipax (4), medve (1), cselgáncs (1), Szennyai Anita (2), piac (6), skandinav lotto (81), VeszprémFest (1), kulturalis (4), Év fája (1), fa (1), Magyar Telekom (1), fájdalommentes (3), Palásthy Bese (2), Tóth Levente (2), Füzes Eszter (1), kutatók éjszakája (1), Baptista Szeretetszolgálat (1), gyógyfürdő (6), Szeiler Gábor (1), Kocsis László (1), Vaszily Zsolt (3)