Zala megyére is riasztást adtak ki a hófúvás miatt

2013. január 16.
Riasztást adott ki a várható hófúvás miatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére szerda délután a meteorológiai szolgálat. A katasztrófavédelem mindenkit arra figyelmeztet, hogy a havazás által érintett területeken csak akkor induljanak útnak, ha feltétlenül szükséges.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztása értelmében az említett három megyében már 1-3 órán belül számítani lehet gyenge hófúvásra, így a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.
Előrejelzésükben azt írták: a késő délutáni, esti óráktól a Dunántúl délnyugati harmadán (Zala és Vas megyében, illetve Somogy megye délnyugati felén) kiterjedt havazás kezdődik, amely később (éjjel, illetve csütörtök reggel) átterjed a Dunántúl északkeleti részére és a középső megyékre.
Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-nek azt mondta: akinek feltétlenül szükséges, az is csak a téli időjárásra felkészített járművel induljon útnak. Az autón legyen téli gumi, s ahol kötelező, használják a hóláncot. Az OKF mindenkitől azt kéri, hogy folyamatosan figyelje a hatósági felhívásokat, az időjárás-jelentést, s tájékozódjon az útviszonyokról.
Felhívta a figyelmet arra is, hogy balesetek miatt hosszabb-rövidebb időre az úton rekedhetnek a járművek. Ezért azt tanácsolják, hogy mindenki tankoljon hosszabb időre elegendő üzemanyagot, legyen az autóban vontatókötél és lapát, így egymásnak is tudnak segíteni az autósok. mti

megosztás
hozzászólások
orosz (1), túlsúlyos (3), költségvetés (1), esküvő (9), keszthelyi nyari jatekok (55), Benkő Lívia (1), állatkert (1), vuz kft (17), pollen (3), Cserszegtomaj (124), Marsalkó Dávid (1), Kardos Gábor (6), influenza (2), Zala folyó (1), Zalaegerszegi Törvényszék (12), Bóka István (1), Csótár András (58), Udvaros Dorottya (1), Golgota Baptista Gyülekezet (1), orvos (22), Zsittnyán Tamás (1), jaras (36), vb (8), Mohácsi József (8), Festetics kastély (139), Joós Attila (1), husvet (14), uszoda (9), Balatoni Kör (2), szilveszter (6), Dublecz Karoly (2), Kartali Zsuzsanna (1), Lidl (1), Visionet (1), meteorologia (146), Otthon Centrum (1), vízkereszt (1), Ékszertáska (2), okmányiroda (1), Keszthelyi Táncpanoráma (7), Cserszegi fűszeres (1), Partics Roland Hunor (1), Év fája (1), arckezelés (1), google (3), turisztika (94), Bethesda (1), kávé (2), Lel Ki Főzde (1), hegyalja fesztival (3)